Kuasa Tabiat Dalam Kerjaya

aynora nur | 12 October, 2011,9:21 AM |
Advertisement
Bosan! Boring! Fed up! Itu selalu kita dengar dari mulut kita sendiri atau kawan2 yang sudah terlalu lama berada dalam bidang kerjaya mereka. Memang lumrah manusia mudah bosan melakukan benda yang rutin sepanjang masa. Bayangkan pulak yang dah buat kerja kerani lebih 20 tahun. Wow!! Macam mana tu?



Okey, sebab itu saya nak share tips bina kerjaya ini. Kalau biasa kita setting goal (tentukan matlamat) dalam kerjaya kita, apa kata kali ini kita tentukan tabiat kita pulak. Kalau tentukan matlamat, kita jadi malas, sebab benda2 ni dah ada kaitan dengan tanggungjawab kita. Tapi kalau kita tentukan tabiat sendiri, apa yang kita suka, apa kita tak suka...buat ia jadi amalan harian kita dalam kerjaya, tentu benda2 ini jadi mudah. Benda yang tabiat orang akan buat berkali-kali tanpa sedar. Secara tak langsung ia telah menjadi rutin dalam kerja harian kita. Degan itu, kita berasa happy. Buat benda yang orang tak paksa.

Jadi dalam membina kerjaya atau memupuk keharmonian dalam kehidupan, cara nya mudah saja. Tukar matlamat jadi tabiat.

#Aynora: Walau disuruh berkali-kali, kita masih tidak bergerak. Tapi kalau benda yang orang tak suruh, kita boleh buat banyak kali!
Tag : Tips Kerjaya
Aynora Nur adalah seorang penulis blog separuh masa, terlibat dalam bidang hartanah dan perkhidmatan – di Johor, Malaysia. Lulusan MBA. Aktif berblog sejak tahun 2010. Hubungi saya untuk Promosi produk dan servis • Entry kekal di blog • • Pakej mengikut bajet • Daily PV : 35,000 - 45,000 • Monthly PV : 1.1juta - 1.5juta. Info lanjut di about me ...
 
loading...
0 Komen untuk "Kuasa Tabiat Dalam Kerjaya"
DISCLAIMER: All content provided on this "Aynorablogs.Com – Inspirasi Wanita" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Aynorablogs.Com – Inspirasi Wanita will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.

Kisah 25 Filsuf Barat (MATLUTHFI)!! Harga cuma RM22.50 (Asal RM25.00)!

Buat Duit Blog
Back To Top