loading...

Kuasa Tabiat Dalam Tindakan Kita

aynora nur | 12 October, 2011,9:23 AM |

Selepas kita lihat 3 tips bina kerjaya yang lepas, kali saya nak share tips yang keempat. Ia dipanggil 'the power of habits in action'. Untuk info, 90% tindakan yang kita lakukan sehari-hari disebabkan habit/tabiat. Kita suka apa kita buat, sebab itu kita buat setiap hari. Dan yang penting, apa kita suka itu boleh buat orang sekeliling kita pun hidup bahagia. Betul tak?

Okey, lepas cakap berbelit2 sikit kat atas tu, mari kita tengok pulak macam mana nak tukar pandangan minda kita tentang sesuatu perkara dalam usaha kita nak menukar tindakan kepada tabiat.



1. Lebih berdisplin terhadap diri sendiri dan mengulang benda yang kita suka sebagai tabiat.
2. Jangan menunggu lama untuk menukar tindakan kepada tabiat
3. Menukar tabiat lama kepada yang baru dan selalu berfikir secara positif.

Rujukan: 101 Ways to Love Your Jobs ~ Stephanie Goddard Davidson 

Akhirnya, tukar tabiat lama dengan tabiat baru yang lebih baik. Ambil yang positif dan tinggalkan yang negatif. Pada satu saat nanti, keputusannya akan nampak dan kita akan terfikir...oh!! begini mudah untuk membina motivasi dalam kerjaya.

#DCP: Sentiasa bersikap positif. 
#Inspirasi Wanita❤:
Segala sesuatu dalam hidup ini akan pergi dan tidak pernah lagi kembali, ;) :) kecuali DOA. Ia pergi dengan HARAPAN dan Ia kembali dengan REDHA dan KURNIA..
Tag : Tips Kerjaya

Aynora Nur seorang blogger part time di Johor, Malaysia. Lulusan MBA. Aktif berblog sejak tahun 2010. Hubungi saya untuk Promosi produk dan servis. • Daily PV : 35,000 - 45,000 Info lanjut di about me ...
 

USERS
0 Komen untuk "Kuasa Tabiat Dalam Tindakan Kita"
DISCLAIMER: All content provided on this "Aynorablogs.Com – Inspirasi Wanita" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Aynorablogs.Com – Inspirasi Wanita will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.

Back To Top