Drama Tentang Dhia - Lirik Lagu

aynora nur | 16 November, 2011,4:48 PM |
Advertisement
 

Saya share kan lirik lagu Untuk Dhia nyanyian Adi Putra untuk tatapan korang. Kiranya lirik ni memang kena dengan sejarah pertemuan antara Zikir (Adi Putra) dengan Dhia (Nora Danish) dalam drama ini.  


Sejak bertemu kau dan aku
Menusuk jantungku mula jiwaku
Merelakan diriku menjadi milikmu
Itu yang ku mahu
Itu yang ku mahu...cintamu

Sinar mentari pagi
Menyinar rahsia sunyi
Biarlah ku bermimpi
Terlena dibuai sepi

Dhia khayalan cinta
Selama ini kuharapkan
Cuba engkau fahami
Takkan dirimu dilukai

Lagu & Lirik : Adi Putra

##Aynora Nur: Drama Tentang Dhia ni wajar kita hayati pengajaran yang cuba disampaikan di dalamnya. Setiap episod drama ini biasanya ada diselitkan pelajaran fardu ain dan kepentingan menjaga solat. Contohnya watak Azmi digambarkan sebagai seorang yang warak tetapi dia menjaga juga adabnya dalam kehidupan harian.

Bagaimana melalui watak Melly digambarkan cantiknya perancangan hidup manusia bernama Azmi, dia merancang waktu ziarah kubur, waktu solat dan bagaimana dia berjumpa dengan wanita, biasanya di kawasan surau. Begitu juga dalam perbualan santai antara Melly dan ibunya, kat situ penulis drama ini juga bijak menyelitkan dialog mengenai hukum dosa pahala antara anak, bapa dan suami.

Alangkah indahnya Tentang Dhia...
Tag : Drama Melayu
Aynora Nur adalah seorang penulis blog separuh masa, terlibat dalam bidang hartanah dan perkhidmatan – di Johor, Malaysia. Lulusan MBA. Aktif berblog sejak tahun 2010. Hubungi saya untuk Promosi produk dan servis • Entry kekal di blog • • Pakej mengikut bajet • Daily PV : 35,000 - 45,000 • Monthly PV : 1.1juta - 1.5juta. Info lanjut di about me ...
 
loading...
1 Komentar untuk "Drama Tentang Dhia - Lirik Lagu"

sgt suka ngan lagu ni......feeling je rasa...hhehe

DISCLAIMER: All content provided on this "Aynorablogs.Com – Inspirasi Wanita" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Aynorablogs.Com – Inspirasi Wanita will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.

Kisah 25 Filsuf Barat (MATLUTHFI)!! Harga cuma RM22.50 (Asal RM25.00)!

Buat Duit Blog
Back To Top