loading...

Resepi Terung Goreng Berlada

aynora nur | 03 November, 2011,3:42 PM |
Advertisement

Dah lama juga saya nak 'post' pasal resepi ni. Cara memasaknya mudah sahaja dan ia juga menjimatkan masa. Tapi, mana ada benda yg nak dimasak, terus boleh masuk mulut sekelip mata, betul tak? So, meh kita kira2 dan bajet2 berapa kosnya untuk menyediakan resepi ini...
Bahan-Bahannya: (makan ramai2 pun boleh...) 
  • 2 biji terung sederhana panjang (terung yg warna purple tu...), potong serong n goreng letak kunyit ckit
  • sejemput ikan bilis *
  • 1 biji bwg besar*
  • 2 ulas bwg putih *
  • 1 biji cili kecik (kalau nk pedas letak lebih pun boleh) *
  • garam n gula

Cara-cara:
  1. tumbuk guna lesung batu bahan bertanda *
  2. tumis bahan tumbuk tadi dlm kuali sampai garing
  3. masukkan perasa garam dan gula secukup rasa 
  4. masuk terung dan gaul sebati
  5. sedia untuk dimakan, hehe...  

Kalau nak lebih sedap, makan dengan nasi putih ketika masih panas, tak payah lauk lain pun tak apa, sedap!!

Nak mencuba, silakan...macam senang dan simple kan? Bajetnya lebih kurang RM6.00#, murah tu...
#Inspirasi Wanita❤:
Segala sesuatu dalam hidup ini akan pergi dan tidak pernah lagi kembali, ;) :) kecuali DOA. Ia pergi dengan HARAPAN dan Ia kembali dengan REDHA dan KURNIA..
Tag : Resepi

Aynora Nur seorang blogger part time di Johor, Malaysia. Lulusan MBA. Aktif berblog sejak tahun 2010. Hubungi saya untuk Promosi produk dan servis. • Daily PV : 35,000 - 45,000 Info lanjut di about me ...
 

USERS
0 Komen untuk "Resepi Terung Goreng Berlada"
DISCLAIMER: All content provided on this "Aynorablogs.Com – Inspirasi Wanita" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Aynorablogs.Com – Inspirasi Wanita will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.

Buat Duit Blog
Back To Top