Enter your keyword

03 December, 2011

Cabaran : Melupakan Nescafe dan Memulakan Hari Baru Dengan MILO

Assalamualaikum,

Tak tahu nak pilih mana, Nescafe @ Milo. Kalau dulu2 saya memang ketagih Nescafe, satu hari tak cukup secawan. Bercawan2 saya teguk. Tapi sejak seseorang introduce saya pada Milo, saya dah mula beralih arah. Semenjak raya hari tu, saya dah kurangkan pengambilan Nescafe. Dari cawan demi cawan, la ni tinggal satu cawan sehari! Hmm, berjaya juga saya dengan cabaran tersebut.


Hari tanpa Nescafe? Dulu rasa hari2 yang saya lalui amat tak bersemangat, dapat hidu baunya cukuplah. Tetapi sejak saya terbaca satu artikel mengenai sukatan pengambilan Nescafe, saya terus mengubahnya. Melupakan Nescafe? Tak mungkin kut. Nescafe dah jadi minuman pagi saya sepanjang berabad dah kerja ni.


Dan, welcome to Mr Milo yang menceriakan dan menyihatkan tubuh badan saya sejak kebelakangan ini. Masalah berat badan dapat saya atasi dan sudah tentu bersama-sama dengan Mr Milo saya dapat menikmatinya dengan orang2 yang tersayang.

##aynora nur: Saya tak benci Nescafe, cuma kurangkan sukatan pengambilan dalam menu harian.  




Terima kasih kerana membaca Dunia Kita di sini. Sila Klik 'LIKE' Jika Suka Dan Sila Beri Pandangan ye, Lots of Love...AA

2 comments:

  1. sebenarnya mmg x elok minum air 3 in 1 ni kan..terlalu byk kandungan gula..milo ok..milo o pun dah ckup..takyak campur gula or susu

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah lama saya stop ambil 3 in 1 punya benda, yg manual lg bagus dan sihat

      Delete

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.