loading...

Resepi Sotong dan Fishcake Goreng Pedas

aynora nur | 27 December, 2011,1:20 PM |

Salam sayang,

Selamat hari Monday untuk semua. Saya doakan semoga hari anda penuh ceria dan bahagia pada hari2 terakhir bulan Disember tahun 2011 ini. Okey, saya nak meraban pasal resepi ringkas hari ini. Resepi yang saya nak tulis nanti adalah idea dari anak lelaki saya yang berumur 11 tahun. Meh lah kita cuba, saya dah try...sedap jugak. Haha...masuk lif tekan sendiri gamaknya...






Resepi:

1 paket fishcake
Sotong sederhana besar (anggaran RM8.50)
1 ikat daun sup
2 ulas bawang merah
2 ulas bawang putih
10 biji cili padi
serbuk perasa dan garam

Cara-caranya:

1. Bawang merah dan bawang putih di hiris kasar. Fishcake juga dipotong sederhana besar. Cili padi di potong kasar. Masukkan semua bahan dan tumis hingga masak.
2. Masukkan sotong yang telah dibersihkan dan dipotong kasar.
3. Apabila sotong sudah masak, masukkan daun sup dan kacaukan.
4. Masukkan serbuk perasa dan garam ikut citarasa sendiri.

Ha! Dah siap kan? Yang baru cuma fishcakenya aje, yang lain tu dah biasa sangat orang buat. Biasalah, dah namanya resepi blues, gaya memasak pun macam tak ada mood aje.

Selamat mencuba.

Smile!
aynora nur



Terima kasih kerana membaca Dunia Kita di sini. Sila Klik 'LIKE' Jika Suka Dan Sila Beri Pandangan ye, Lots of Love...AA

#Inspirasi Wanita❤:
Segala sesuatu dalam hidup ini akan pergi dan tidak pernah lagi kembali, ;) :) kecuali DOA. Ia pergi dengan HARAPAN dan Ia kembali dengan REDHA dan KURNIA..
Tag : Resepi

Aynora Nur seorang blogger part time di Johor, Malaysia. Lulusan MBA. Aktif berblog sejak tahun 2010. Hubungi saya untuk Promosi produk dan servis. • Daily PV : 35,000 - 45,000 Info lanjut di about me ...
 

USERS
0 Komen untuk "Resepi Sotong dan Fishcake Goreng Pedas"
DISCLAIMER: All content provided on this "Aynorablogs.Com – Inspirasi Wanita" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Aynorablogs.Com – Inspirasi Wanita will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.

Back To Top