Resepi Sotong dan Fishcake Goreng Pedas

loading...
Salam sayang,

Selamat hari Monday untuk semua. Saya doakan semoga hari anda penuh ceria dan bahagia pada hari2 terakhir bulan Disember tahun 2011 ini. Okey, saya nak meraban pasal resepi ringkas hari ini. Resepi yang saya nak tulis nanti adalah idea dari anak lelaki saya yang berumur 11 tahun. Meh lah kita cuba, saya dah try...sedap jugak. Haha...masuk lif tekan sendiri gamaknya...






Resepi:

1 paket fishcake
Sotong sederhana besar (anggaran RM8.50)
1 ikat daun sup
2 ulas bawang merah
2 ulas bawang putih
10 biji cili padi
serbuk perasa dan garam

Cara-caranya:

1. Bawang merah dan bawang putih di hiris kasar. Fishcake juga dipotong sederhana besar. Cili padi di potong kasar. Masukkan semua bahan dan tumis hingga masak.
2. Masukkan sotong yang telah dibersihkan dan dipotong kasar.
3. Apabila sotong sudah masak, masukkan daun sup dan kacaukan.
4. Masukkan serbuk perasa dan garam ikut citarasa sendiri.

Ha! Dah siap kan? Yang baru cuma fishcakenya aje, yang lain tu dah biasa sangat orang buat. Biasalah, dah namanya resepi blues, gaya memasak pun macam tak ada mood aje.

Selamat mencuba.

Smile!
aynora nur



Terima kasih kerana membaca Dunia Kita di sini. Sila Klik 'LIKE' Jika Suka Dan Sila Beri Pandangan ye, Lots of Love...AA

No comments

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.

Powered by Blogger.