Follow My Friends That I Follow

Tudung kanak-kanak
Salam blogger,
salam mesra,

Saya suka blogwalking and at the same time become a follower to any blog that I have been stop by. But, somehow...to be a loyal follower, it's the hardest part, (I think but maybe...)

Macam mana saya monitor every blog/website yang saya dah follow. Saya seorang yang minat membaca, membaca dan membaca. Daripada apa yang saya baca, saya akan tulis dan rangkumkan jadikan ia sebuah pengembaraan pengalaman...


Disebabkan saya suka baca, saya akan blogwalking dengan search some keywords kat internet. Bila dapat singgah kat blog yang menarik, maka saya akan follow. Cara untuk saya keep track terhadap blog2 tersebut senang aje. Saya bina list/bloglist, dan dari situ siapa yang kerap update, maka saya keraplah dtg blog tersebut. Hrmm...senang aje nak dapat experience, kan? 
Sebenarnya tak rugi kita follow orang walaupun orang tersebut tak follow kita balik. Orang kata bila memberi, jangan harapkan balasan. Easy kan? Hati pun tak sakit. Jangan sakit hati pada orang yang sudah berjaya tetapi sakit hati kenapa kita gagal berusaha untuk jadi seperti itu.

Lagi satu, kena ingat. Ada sesetengah blog yang mengandungi kandungan yang boleh merosakkan mata, hati dan juga fikiran. Jadi, jangan sesuka hati follow blog tanpa mengetahui isi kandungan blog tersebut. Waspada sebelum kena, mana tahu daripada blog yang kita follow boleh kena virus. Macam2 virus ada dlm dunia ini, so...beringatlah selalu, ok!!


salam hormat,
(kekadang hati kembang kuncup bila ada pembaca setia...)
aynora nur

aynoranur.com tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik blog dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian orang lain. Lots of Love...AA

1 comment:

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.

Powered by Blogger.