Sisipan Nasihat Untuk Blogger Se Malaya [...dengan harapan tiada yang ambil hati]

aynora nur | 29 February, 2012,6:00 PM |
Advertisement
Dengan Bismillah,
Salam mesra blogger semalaya...

Saya baru habis blogwalking, jejalan baca 'negeri' orang dan sambil tu menyelam minum air. Eh! Apa yang saya buat ek? Saya baca segala benda samada bahan hiburan, cerita lawak dari blog2 lawak, saya juga jenguk2 blog politik. Hrmm...ada sesetengah blogger sangat bijak mengajak bicara jadi orang bijak juga, ada sesetengahnya pula merapu entah apa2, pun saya ikuti juga bahan cerita mereka.



Tahukah korang? Bahawa isu2 yang kita bicarakan dlm laman2 blog adalah gambaran sebenar samada yang tuan punya blog itu ada membuat 'kerja lebih masa @ homework' sebelum menulis entri atau sebaliknya. Atau apakah dia orang [termasuk diri sendiri?] seorang yang membabi buta...[membuta tuli??]

Saya cuba jejaki blog2 yang ada isi, antaranya;

1. Hasrulhassan.com
2. Anastasyea.com
3. Cikmatahariku
4. Hanis Zalikha
5. Dapur Tanpa Sempadan

Yang di atas itu saya katakan, antaranya...jadi ada blog2 glamour yang saya tak senaraikan sebab mereka dah terkenal satu Malaya. Senang nak cari...

Mengapa kita mesti membuat atau menulis entri berdasarkan rujukan? Sebabnya, satu hari nanti kita akan disoal jawab. Siapa yang kena soal dan siapa yang kena jawab? Dua dua sekali, yang menulis dan membaca pun kena jawab oleh Yang Maha Bijaksana. Jadi, saya nak kita sama2 mengutip pendapat ini sebagai satu dorongan agar satu hari nanti kita pun jadi bijak macam orang2 yang bijak di sekeliling kita. Okey!

Natijahnya, mari sama2 berubah...mulakan sekarang kawan2 eh...

keep in touch and smile,
aynora nur
Aynora Nur adalah seorang penulis blog separuh masa, terlibat dalam bidang hartanah dan perkhidmatan – di Johor, Malaysia. Lulusan MBA. Aktif berblog sejak tahun 2010. Hubungi saya untuk Promosi produk dan servis • Entry kekal di blog • • Pakej mengikut bajet • Daily PV : 35,000 - 45,000 • Monthly PV : 1.1juta - 1.5juta. Info lanjut di about me ...
 
loading...
3 Komen untuk "Sisipan Nasihat Untuk Blogger Se Malaya [...dengan harapan tiada yang ambil hati]"

Study dulu apa yang nak ditulis, itu leih baik dari sekadar copy paste. :) * Thanks utk link tersebut :)

www.anastasyea.com

Thanks dgn ingatan itu.
Saya setuju. Boleh ambil bahan yang sama kemudian kita buat further reference, tak salah bukan?

DISCLAIMER: All content provided on this "Aynorablogs.Com – Inspirasi Wanita" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Aynorablogs.Com – Inspirasi Wanita will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.

Kisah 25 Filsuf Barat (MATLUTHFI)!! Harga cuma RM22.50 (Asal RM25.00)!

Buat Duit Blog
Back To Top