Cikgu! Selamat Hari Guru...

aynora nur | 16 May, 2012,8:27 AM |
Advertisement
Dengan Bismillah...

Selamat Hari Guru kepada semua guru2 yang menyambutnya pada hari ini, 16 Mei setiap tahun dan sehingga bila2 asalkan ianya jatuh pada 16 Mei setiap tahun, insya'allah...


Red Hearts with Flowers
Bunga jauh untuk cikgu cikgu seluruh dunia...


Macam2 gelaran dan 'pangkat' serta iktiraf yang berikan kepada guru. Guru lilin hidupku, guru penyuluh cahaya, guru idolaku, dan macam2 lagi yang pelbagai. Guru semestinya bangga bila anak2 didiknya menjadi 'somebody' daripada sebelumnya yang 'nobody'!

Bukan anda saja yang terhutang budi kepada guru, saya juga tidak ketinggalan. Hero kecil saya berumur 5 tahun. Dari bulan pertama masuk tadika, dia mula mengenal titik putus2, membuat garisan, mewarna, mengenal huruf2 besar. Hmm...dengan saya di rumah dari seawal umur 2/3 tahun saya sudah sediakan buku pra-tadika, tapi hasilnya layangan kapal terbang kertas yang saya dapat. Sekarang bila telah 5 bulan di tadika, anak saya sudah pandai mengeja perkataan/ nama2 yang tertera di kaca TV. Manakan kami tidak terkejut, sesungguhnya besar amat jasa cikgu2 di tadika dan nursery yang menjaganya sepanjang hari.

Juga cikgu2 dalam keluarga besar saya/kami, abang dan kakak ipar, adik2 saya, sepupu dan mak sedara saya, pak cik saya juga...

Terima kasih cikgu yang menjadikan anak/hero kecil saya daripada 'nothing' kepada 'something'!
Sebenarnya saya juga dulu mendapat tawaran memjadi cikgu, tetapi kerana mata dah dikaburi dengan wang di Bank (dahulu saya pekerja bank), saya abaikan sahaja tawaran tersebut. Jika tidak, saya juga mendapat ucapan hari guru daripada murid2 saya...hehe

coretan pada hari guru,
aynora nur
Aynora Nur adalah seorang penulis blog separuh masa, terlibat dalam bidang hartanah dan perkhidmatan – di Johor, Malaysia. Lulusan MBA. Aktif berblog sejak tahun 2010. Hubungi saya untuk Promosi produk dan servis • Entry kekal di blog • • Pakej mengikut bajet • Daily PV : 35,000 - 45,000 • Monthly PV : 1.1juta - 1.5juta. Info lanjut di about me ...
 
loading...
4 Komen untuk "Cikgu! Selamat Hari Guru..."

antara y best jd guru, cuti same ngan ank murid... hehe
of course, pngorbnan guru xkn sy lupa smpai bila2

Assalam datang follow balik dan membawa msej sekali:-


Assalamualaikum (^_^) , erm FR tengok follower awak bawah 350 , dan awak berpeluang masuk

[Segmen Bloglist: Saya Blogger Newbie]

Tolong Blogger Baru je (^_^) senior tak payah...

http://www.farizreza.com/2012/05/segmen-saya-blogger-newbie.html

En Fariz Reza, bukan tak mau join, sy akan cuba jika ada free time, ok.

yayah: cikgu yg buat kita pandai baca dan tulis, mmg tiada bandingan.

DISCLAIMER: All content provided on this "Aynorablogs.Com – Inspirasi Wanita" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Aynorablogs.Com – Inspirasi Wanita will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.

Kisah 25 Filsuf Barat (MATLUTHFI)!! Harga cuma RM22.50 (Asal RM25.00)!

Buat Duit Blog
Back To Top