Lesson of the day : Merancang itu Penting!

aynora nur | 11 June, 2012,1:35 PM |
Advertisement
Salam sejahtera,
dengan Bismillah....

Hari ini Jun 10, 2012...

Hari ini adalah kenyataan. Dan apa yg berlaku pada hari ini sesungguhnya amat penting untuk diingatkan. Sebabnya? Sebab gagal merancang perbelanjaan, saya nyaris 'dimufliskan' oleh hero sendiri. Pada mulanya pergi Jusco setakat nak beli barang samaan nilanya seratus dua tetapi walhasil...akhirnya terjebak dengan sindrom mata rambang, habis juga dekat RM700++.  


Hmm...apa yang saya borong ek? Dah tentulah barangan (games stationary) untuk si hero, baju dia dan juga baju saya, sempat 'melantak' kat Mc Donalds, Buku2 dan buku novel untuk saya juga, dan hrm...dunkin' donuts habisan hampir RM30++...

Natijahnya??
Hidup harus bijak merancang. Perancangan dalam kehidupan harian, perbelanjaan barang dapur, merancang belanja persekolahan anak2 (klu yg ada anaklah...), belanja makan2 kat luar pun kena rancang juga. Buat small checklist/simple agar kamu semua tak termuflis kecil macam saya.

Nasib baik saya ter'plan' sikit pasal si hero kecil. Dia tak ikut pergi Jusco sebab kena ikut ayahnya pergi jemputan kahwin. Kalau tidak...(sukar untuk diungkapkan??)

Apa2pun, hidup mesti cool.

Good luck & be good,
aynora nur

Tag : Keluarga
Aynora Nur adalah seorang penulis blog separuh masa, terlibat dalam bidang hartanah dan perkhidmatan – di Johor, Malaysia. Lulusan MBA. Aktif berblog sejak tahun 2010. Hubungi saya untuk Promosi produk dan servis • Entry kekal di blog • • Pakej mengikut bajet • Daily PV : 35,000 - 45,000 • Monthly PV : 1.1juta - 1.5juta. Info lanjut di about me ...
 
loading...
2 Komen untuk "Lesson of the day : Merancang itu Penting!"

betul tu, sy setuju. merancang dlm semua perbuatan tindakan awal mengelak gagal.
tq

DISCLAIMER: All content provided on this "Aynorablogs.Com – Inspirasi Wanita" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Aynorablogs.Com – Inspirasi Wanita will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.

Kisah 25 Filsuf Barat (MATLUTHFI)!! Harga cuma RM22.50 (Asal RM25.00)!

Buat Duit Blog
Back To Top