Enter your keyword

01 October, 2012

Korean Time! : My Daughter the Flowers

As-salam,

Drama Korea yang saya nak cerita kali ini berjudul My Daughter The Flower atau di korea gunakan tajuk The Flower/My Flower...Drama yang mempunyai episod paling banyak yang saya pernah tengok iaitu lebih 100 episod ini mengisahkan kisah sedih anak tiri dengan mak tiri.

Sinopsis:

Sebuah drama yang menyentuh perasaan tentang ibu dan anak yang langsung tidak mempunyai pertalian darah. Yang Kkot Nim adalah seorang ahli terapi di sebuah hospital pemulihan. Dia seorang yang bijak dan berani, tetapi memiliki sifat dalaman yang agak emosional. Semenjak bapanya meninggal dunia, Kkot Nim meneruskan hidunya dengan ibu tiri, Jang Soon Ae, yang melayannya dengan baik.

Ibu tirinya kemudian menjalin hubungan dengan seorang lelaki, Goo Jae Ho. Kemudian Yang Kkot Nim berkawan dengan Eun Chae Wan yang mengendalikan sebuah kedai kopi moden dan mempunyai seorang abang bernama Eun Chae Kyung.





Jin Se Yun

   



My Daughter The Flowers dibintangi oleh:

Jin Se Yun sebagai Yang Kkot Nim
Jo Min Soo sebagai Jang Soon Ae
Park Sang Won sebagai Goo Jae Ho
Lee Ji Hoon sebagai Eun Chae Wan
Choi Jin Hyuk sebagai Goo Sang Hyuk
Son Eun Seo sebagai Eun Chae Kyung

Bagi peminat drama ini boleh tunggu tayangannya di saluran ONE HD tak lama lagi. Selamat terhibur.

##Tak suka sangat cerita sedih2, terutamanya macam cerita Autumn In My Heart...

10 comments:

  1. kene tengok nie. tp 100 epsd tue lamanyer nak abiz.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu dear, mmg lama..tapi klu dah suka, rasa mcm kejap aje

      Delete
  2. mak aihh banyaknya sampai 100 episode. tapi macam best je..

    ReplyDelete
  3. hemmmm...artis korea ini smeua lawa2 yek..mak pun muda lagi..
    Tak suka cerita sedih!!

    ReplyDelete
  4. banyak nye episod 100 . tapi lagi best . klau dah abes ,bosan la .

    ReplyDelete
  5. Bes gler citer ni..tp x rasa lama sgt sbb sehari tayang 2 episod.. cter ni smua 131 episod..dah g merata cr cd ni tp x jumpa...sedih tol :(

    ReplyDelete
  6. seyes best gle cte nih..setiap episod cam x sabar nak tggu next episod.hahaha!tau x kat mn leh donlod cte nih?

    ReplyDelete
  7. ada jual vcd atau dvd tak cite tu?

    ReplyDelete
  8. dvd atau vcd cite tu mana nak dapat?

    ReplyDelete
  9. ada jual vcd atau dvd tak cite tu?

    ReplyDelete

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.