Muzik-Muzik Separuh Akhir 1 2012

aynora nur | 12 November, 2012,4:33 AM |
Advertisement
As-salam,

Sekadar berkongsi info tentang Muzik Muzik Separuh Akhir 1 malam tadi. Sepanjang hari menghadiri majlis perkahwinan, keluar selepas zohor dan tiba di rumah pukul 8.30 malam. Korang bayangkan segala kepenatan dan kekejangan kaki asyik duduk keluar dan masuk kereta dari utara ke selatan timur dan barat...akhirnya dapat bersantai di myHomeSweetHome, tengok MMSF...


Para perserta/komposer/lagu yang jadi top six adalah:

1. Kasanova
Artis : Stacy
Komposer : Edry Abdul Halim
Penulis Lirik : Edry Abdul Halim

2. Watak
Artis :Hafiz
Komposer : Aidit Alfian
Penulis Lirik : AD Samad

3. Biar Sampai Ke Bintang
Artis : Asmidar
Komposer : Ajai
Penulis Lirik : Ahmad Farid Abdul Jalal

4. Cerita Dia
Artis : Drama Band
Komposer : Ammar Habir
Penulis Lirik : Aepul

5. Pelangi Senja
Artis : Stacy
Komposer : Taja
Penulis Lirik : Tun Teja

6. Idola
Artis : Azlan & The Typewriter
Komposer : Audi Mok
Penulis Lirik : Azlan 

Para pemenang akan berentap pada Anugerah Juara Lagu Ke 27 pada 6 Januari 2013 nanti!

Dalam kebanyakan lagu di atas, saya paling suka dengan lagu dan lirik Biar Sampai Ke Bintang...maksud yang amat mendalam dan mempunyai nilai positif dan motivasi meneruskan hidup...syabas Ajai dan penulis liriknya sekali.

Jangan lupa untuk tengok Muzik Muzik Separuh Akhir 2 pada minggu depan pulak. Siapa pula yang bakal jadi top six nanti. Kita tunggu!!


p/s: Tak sabar nak tunggu Ombak Rindu, lagu yang amat bermutu dan melodi yang indah..
Aynora Nur adalah seorang penulis blog separuh masa, terlibat dalam bidang hartanah dan perkhidmatan – di Johor, Malaysia. Lulusan MBA. Aktif berblog sejak tahun 2010. Hubungi saya untuk Promosi produk dan servis • Entry kekal di blog • • Pakej mengikut bajet • Daily PV : 35,000 - 45,000 • Monthly PV : 1.1juta - 1.5juta. Info lanjut di about me ...
 
loading...
5 Komen untuk "Muzik-Muzik Separuh Akhir 1 2012"

mia suka stacy....hehehe

p/s: belum terima emel lagi.. http://www.mialiana.com/2012/11/senarai-blogger-yang-terpilih-segmen.html

Mia, maaf ya terlewat reply emel. Baru jap say antar kat emel Mia, TQ bagi banner nanti, pasti cantik kan?

Stacy menang 2 sekali. Lama tak dengar Stacy..

Masa AJL nanti tunggu kat depan TV..

DISCLAIMER: All content provided on this "Aynorablogs.Com – Inspirasi Wanita" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Aynorablogs.Com – Inspirasi Wanita will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.

Kisah 25 Filsuf Barat (MATLUTHFI)!! Harga cuma RM22.50 (Asal RM25.00)!

Buat Duit Blog
Back To Top