Selamat Menyambut Perayaan Deepavali 2012

As-salam dan salam sejahtera,

Saya teringat dan terlintas nak buat entri pasal Hari Deepavali ni dah beberapa hari lepas tetapi asyik postphoned, but just now HanifIdrus blogger ada mentioned tentang ni, so saya terus buat entri takut terlupa...TQ HanifIdrus!

Saya ada seorang kawan yang beragama Hindu, oops ramai sebenarnya tetapi yang dekat tentulah 2 orang. Kami rapat kerana kerja. Yang seorang bernama Ms S dan seorang lagi bernama Ms R. Hmm....siapa kata tak missing dengan dia orang? Ms S dah berhijrah ke United Kingdom mengikut suaminya dan Ms R masih di sini...macam2 kenangan yang ada, dengan Ms S paling rapat dan pernah menangis bersama. Ms S cries because of her report does not meet our lady boss requirement. Lady boss tu campak report Ms S depan saya. Tentulah sedih, kan?

 

Past is past, right? Dimanakah kamu sekarang Ms S? Walau apapun saya nak ucapkan SELAMAT MENYAMBUT PERAYAAN DEEPAVALI buat semua penganut Hindu dan teristimewa buat rakan terdekat saya tadi walau dimana mereka berada...

p/s: Saya ramai berkawan dengan rakan beragama Hindu kerana tuntutan kerjaya, sekaligus jiwa 1Malaysia dah lama dekat dihati..

1 comment:

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.

Powered by Blogger.