Cara Menjadikan Udang Lebih Segar

aynora nur | 04 December, 2012,10:30 PM |
Advertisement
As-salam,

Tengah buat apa sekarang ni? Apakah korang tak ada mood atau tengah belek2 resepi untuk masak esok hari. Bila dah jumpa resepi, bahan utamanya dah tak fresh pulak...ada tak kes korang kena macam yang terkena pada saya ni?

Gambar Hiasan


Okehlah...macam mana nak buat udang lebih segar selepas seharian tersimpan dalam peti sejuk?

Bagi segarkan udang yang sudah lama  di simpan dalam peti sejuk, senang aje. Sebaik keluarkan udang, rendamkan dalam air. Masukkan sedikit kapur dan biarkan sekejap, dalam 15 minit. Kemudian, dah boleh masak ikut resepi korang sendiri. Senang kan? Mari kita cuba...

Teknik dan style memasak sebenarnya mudah, cuma kadangkala kita kena tengok petua orang lama untuk kembalikan kesegaran sesuatu bahan masakan.

p/s: Memasak boleh melahirkan rasa gembira yang tak terhingga... 
Tag : Petua
Aynora Nur adalah seorang penulis blog separuh masa, terlibat dalam bidang hartanah dan perkhidmatan – di Johor, Malaysia. Lulusan MBA. Aktif berblog sejak tahun 2010. Hubungi saya untuk Promosi produk dan servis • Entry kekal di blog • • Pakej mengikut bajet • Daily PV : 35,000 - 45,000 • Monthly PV : 1.1juta - 1.5juta. Info lanjut di about me ...
 
loading...
0 Komen untuk "Cara Menjadikan Udang Lebih Segar"
DISCLAIMER: All content provided on this "Aynorablogs.Com – Inspirasi Wanita" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Aynorablogs.Com – Inspirasi Wanita will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.

Kisah 25 Filsuf Barat (MATLUTHFI)!! Harga cuma RM22.50 (Asal RM25.00)!

Buat Duit Blog
Back To Top