Korean Time! : My Blessed Mom

As-salam,

Untuk peminat drama korea yang bercirikan kekeluargaan, jangan lupa saksikan di saluran 393 Astro HD ONE setiap hari Isnin - Jumaat pada pukul 6:25 petang (1 jam) dan siaran ulangan oada pukul 6:15 pagi hingga 7:20 pagi.

Sinopsis Drama Korea My Blessed Mom


Drama "My Blessed Mom", lakonan Kim Hyun Joo sebagai Kim Young Joo, mengisahkan seorang Editor Fesyen yang sangat berjaya, yang sering merasa malu kerana ada seorang ibu yang sakit jiwa. Namun sebaik mengetahui ibunya menghidap barah otak, dia cuba berbaik semula dengan ibunya sebelum ia terlewat.

Dibintangi: Kim Hyun Joo, Ha Hwee Ra, Shin Hyun Joon (Cain and Abel), Kim Tae Woo, Kim Jung Hoon (Goong), Yoo In-yeong, Ahh Suh Hyun (Dream High).
Trivia:

1) Dalam satu babak di mana Kim Hyun Joo sedang menangis kesedihan dan berjalan dalam hujan, suhu pada hari itu adalah - 0 darjah dan sangat sejuk, tetapi Kim Hyun Joo berkeras mahu menyambung penggambaran di dalam hujan juga. (Semangat artis korea! Bolehkah kita juga begitu?)

2) Kim Hyun Joo dan Kim Tae Woo pernah berganding bersama dalam sebuah drama terbitan SBS bertajuk “Virtue” pada tahun 2000. Kini mereka digandingkan semula selepas 12 tahun berlalu..


p/s: Jom kita lihat sama-sama. Dalam episod sekarang ni Kim Young Joo sedang melalui proses yang kacau bilau sikit sebab baru bercerai dengan suaminya.

4 comments.. read them below or add one

Maria Menado~ Maria Menado~ 26 Disember 2012 12:28 PTG
korean korean. baru habes tgk nice guy. hehe~~
aynora nur aynora nur 26 Disember 2012 8:00 PTG
best kan citer tu. itu tandanya hukum karma
Tanpa NamaTanpa Nama 29 Disember 2012 3:53 PTG
baru ngeliat dramanya he...he...he...di S one eh jadi kangen lagi sama my blased momnya
aynora nur aynora nur 31 Disember 2012 5:36 PG
en annony..cerita best, yg tak boleh tahan tengok resepi2 masakan klasik orang korea...best!

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.