Header Ads

Korean Time! : My Blessed Mom


As-salam,

Untuk peminat drama korea yang bercirikan kekeluargaan, jangan lupa saksikan di saluran 393 Astro HD ONE setiap hari Isnin - Jumaat pada pukul 6:25 petang (1 jam) dan siaran ulangan oada pukul 6:15 pagi hingga 7:20 pagi.

Sinopsis Drama Korea My Blessed Mom


Drama "My Blessed Mom", lakonan Kim Hyun Joo sebagai Kim Young Joo, mengisahkan seorang Editor Fesyen yang sangat berjaya, yang sering merasa malu kerana ada seorang ibu yang sakit jiwa. Namun sebaik mengetahui ibunya menghidap barah otak, dia cuba berbaik semula dengan ibunya sebelum ia terlewat.

Dibintangi: Kim Hyun Joo, Ha Hwee Ra, Shin Hyun Joon (Cain and Abel), Kim Tae Woo, Kim Jung Hoon (Goong), Yoo In-yeong, Ahh Suh Hyun (Dream High).




Trivia:

1) Dalam satu babak di mana Kim Hyun Joo sedang menangis kesedihan dan berjalan dalam hujan, suhu pada hari itu adalah - 0 darjah dan sangat sejuk, tetapi Kim Hyun Joo berkeras mahu menyambung penggambaran di dalam hujan juga. (Semangat artis korea! Bolehkah kita juga begitu?)

2) Kim Hyun Joo dan Kim Tae Woo pernah berganding bersama dalam sebuah drama terbitan SBS bertajuk “Virtue” pada tahun 2000. Kini mereka digandingkan semula selepas 12 tahun berlalu..


p/s: Jom kita lihat sama-sama. Dalam episod sekarang ni Kim Young Joo sedang melalui proses yang kacau bilau sikit sebab baru bercerai dengan suaminya.

4 comments:

  1. korean korean. baru habes tgk nice guy. hehe~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. best kan citer tu. itu tandanya hukum karma

      Delete
  2. baru ngeliat dramanya he...he...he...di S one eh jadi kangen lagi sama my blased momnya

    ReplyDelete
    Replies
    1. en annony..cerita best, yg tak boleh tahan tengok resepi2 masakan klasik orang korea...best!

      Delete

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.

Powered by Blogger.