Korean Time! : My Blessed Mom

aynora nur | 25 December, 2012,11:36 AM |
Advertisement
As-salam,

Untuk peminat drama korea yang bercirikan kekeluargaan, jangan lupa saksikan di saluran 393 Astro HD ONE setiap hari Isnin - Jumaat pada pukul 6:25 petang (1 jam) dan siaran ulangan oada pukul 6:15 pagi hingga 7:20 pagi.

Sinopsis Drama Korea My Blessed Mom


Drama "My Blessed Mom", lakonan Kim Hyun Joo sebagai Kim Young Joo, mengisahkan seorang Editor Fesyen yang sangat berjaya, yang sering merasa malu kerana ada seorang ibu yang sakit jiwa. Namun sebaik mengetahui ibunya menghidap barah otak, dia cuba berbaik semula dengan ibunya sebelum ia terlewat.

Dibintangi: Kim Hyun Joo, Ha Hwee Ra, Shin Hyun Joon (Cain and Abel), Kim Tae Woo, Kim Jung Hoon (Goong), Yoo In-yeong, Ahh Suh Hyun (Dream High).




Trivia:

1) Dalam satu babak di mana Kim Hyun Joo sedang menangis kesedihan dan berjalan dalam hujan, suhu pada hari itu adalah - 0 darjah dan sangat sejuk, tetapi Kim Hyun Joo berkeras mahu menyambung penggambaran di dalam hujan juga. (Semangat artis korea! Bolehkah kita juga begitu?)

2) Kim Hyun Joo dan Kim Tae Woo pernah berganding bersama dalam sebuah drama terbitan SBS bertajuk “Virtue” pada tahun 2000. Kini mereka digandingkan semula selepas 12 tahun berlalu..


p/s: Jom kita lihat sama-sama. Dalam episod sekarang ni Kim Young Joo sedang melalui proses yang kacau bilau sikit sebab baru bercerai dengan suaminya.

Tag : Korean Time
Aynora Nur adalah seorang penulis blog separuh masa, terlibat dalam bidang hartanah dan perkhidmatan – di Johor, Malaysia. Lulusan MBA. Aktif berblog sejak tahun 2010. Hubungi saya untuk Promosi produk dan servis • Entry kekal di blog • • Pakej mengikut bajet • Daily PV : 35,000 - 45,000 • Monthly PV : 1.1juta - 1.5juta. Info lanjut di about me ...
 
loading...
4 Komen untuk "Korean Time! : My Blessed Mom"

korean korean. baru habes tgk nice guy. hehe~~

best kan citer tu. itu tandanya hukum karma

baru ngeliat dramanya he...he...he...di S one eh jadi kangen lagi sama my blased momnya

en annony..cerita best, yg tak boleh tahan tengok resepi2 masakan klasik orang korea...best!

DISCLAIMER: All content provided on this "Aynorablogs.Com – Inspirasi Wanita" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Aynorablogs.Com – Inspirasi Wanita will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.

Kisah 25 Filsuf Barat (MATLUTHFI)!! Harga cuma RM22.50 (Asal RM25.00)!

Buat Duit Blog
Back To Top