Enter your keyword

24 December, 2012

Rahsia Tarikh Lahir Bulan Jun

As-salam,

Mengikut kajian pakar motivasi YB Dato' Dr Fadzilah Kamsah, insan yang lahir dalam bulan Jun antara ciri-cirinya selalu kena selsema. Dan secara kebetulan, dalam ahli keluarga saya belum ada yang lahir dalam bulan Jun. Kami memang jarang kena selsema. Alhamdulillah. Sebagai panduan, mari kita lihat personaliti rakan-rakan kita yang dilahirkan dalam bulan Jun. 



ihsan dari Google

Rahsia Bulan Kelahiran - Jun     


  1. Berfikiran jauh & berwawasan.
  2. Mudah ditawan kerana sikap baik.
  3. Berperangai lemah lembut.
  4. Mudah berubah sikap, perangai, idea dan mood.
  5. Idea yang terlalu banyak di kepala.
  6. Bersikap sensitif.
  7. Mempunyai pemikiran yang aktif (sentiasa berfikir).
  8. Sukar melakukan sesuatu dengan segera.
  9. Bersikap suka menangguh-nangguh.
  10. Bersikap terlalu memilih & mahukan yang terbaik.
  11. Cepat marah & cepat sejuk.
  12. Suka bercakap & berdebat.
  13. Suka buat lawak & bergurau.
  14. Otaknya cerdas berangan-angan.
  15. Mudah berkawan & pandai berkawan.
  16. Seorang yang sangat tertib.
  17. Pandai mempamerkan sikap.
  18. Mudah kecil hati.
  19. Mudah kena selsema.
  20. Suka berkemas.
  21. Cepat rasa bosan.
  22. Sikap terlalu memilih & cerewet.
  23. Kurang mempamerkan perasaan.
  24. Lambat untuk sembuh apabila terluka hati.
  25. Suka pada barang yang berjenama.
  26. Mudah menjadi eksekutif.
  27. Kedegilan yang tidak terkawal.
  28. Sesiapa yang memuji, dianggap musuh. Siapa yang menegur dianggap kawan.
Janganlah terasa rendah diri bila baca yg tak berapa 'cantik' dalam senara di atas. Ia hanyalah sebagai bacaan semata-mata dan mungkin juga buat renungan bersama. 

p/s: Ingatlah kawan-kawan, yang lemah itu datang dari diri kita sendiri.



13 comments:

  1. Replies
    1. tentulah azifah, sebab Dr Fadzilah Kamsah dah buat kajian lebih 25 tahun tu..

      Delete
  2. nice sharing.. :)

    http://www.farhanabiella.my/2012/12/segmen-aku-dan-blog.html

    ReplyDelete
  3. kebanyakannye ade yg same, bertuah lahir dlm bulan jun :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. linda, kat mana yg sama tu, pasti gembira kan?

      Delete
  4. byk btol rahsia bulan kelahiran jun....bagus info nie...


    suka statement nie "Ingatlah kawan-kawan, yang lemah itu datang dari diri kita sendiri."

    ReplyDelete
  5. Saya memang cerewet n suke berdebat..sorry sape2 yg terasa...happy go lucky! !

    ReplyDelete

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.