Rahsia Tarikh Lahir Bulan Jun

aynora nur | 24 December, 2012,3:04 PM |
Advertisement
As-salam,

Mengikut kajian pakar motivasi YB Dato' Dr Fadzilah Kamsah, insan yang lahir dalam bulan Jun antara ciri-cirinya selalu kena selsema. Dan secara kebetulan, dalam ahli keluarga saya belum ada yang lahir dalam bulan Jun. Kami memang jarang kena selsema. Alhamdulillah. Sebagai panduan, mari kita lihat personaliti rakan-rakan kita yang dilahirkan dalam bulan Jun. 



ihsan dari Google

Rahsia Bulan Kelahiran - Jun     


  1. Berfikiran jauh & berwawasan.
  2. Mudah ditawan kerana sikap baik.
  3. Berperangai lemah lembut.
  4. Mudah berubah sikap, perangai, idea dan mood.
  5. Idea yang terlalu banyak di kepala.
  6. Bersikap sensitif.
  7. Mempunyai pemikiran yang aktif (sentiasa berfikir).
  8. Sukar melakukan sesuatu dengan segera.
  9. Bersikap suka menangguh-nangguh.
  10. Bersikap terlalu memilih & mahukan yang terbaik.
  11. Cepat marah & cepat sejuk.
  12. Suka bercakap & berdebat.
  13. Suka buat lawak & bergurau.
  14. Otaknya cerdas berangan-angan.
  15. Mudah berkawan & pandai berkawan.
  16. Seorang yang sangat tertib.
  17. Pandai mempamerkan sikap.
  18. Mudah kecil hati.
  19. Mudah kena selsema.
  20. Suka berkemas.
  21. Cepat rasa bosan.
  22. Sikap terlalu memilih & cerewet.
  23. Kurang mempamerkan perasaan.
  24. Lambat untuk sembuh apabila terluka hati.
  25. Suka pada barang yang berjenama.
  26. Mudah menjadi eksekutif.
  27. Kedegilan yang tidak terkawal.
  28. Sesiapa yang memuji, dianggap musuh. Siapa yang menegur dianggap kawan.
Janganlah terasa rendah diri bila baca yg tak berapa 'cantik' dalam senara di atas. Ia hanyalah sebagai bacaan semata-mata dan mungkin juga buat renungan bersama. 

p/s: Ingatlah kawan-kawan, yang lemah itu datang dari diri kita sendiri.



Tag : Keluarga
Aynora Nur adalah seorang penulis blog separuh masa, terlibat dalam bidang hartanah dan perkhidmatan – di Johor, Malaysia. Lulusan MBA. Aktif berblog sejak tahun 2010. Hubungi saya untuk Promosi produk dan servis • Entry kekal di blog • • Pakej mengikut bajet • Daily PV : 35,000 - 45,000 • Monthly PV : 1.1juta - 1.5juta. Info lanjut di about me ...
 
loading...
13 Komen untuk "Rahsia Tarikh Lahir Bulan Jun"

nice sharing.. :)

http://www.farhanabiella.my/2012/12/segmen-aku-dan-blog.html

kebanyakannye ade yg same, bertuah lahir dlm bulan jun :)

linda, kat mana yg sama tu, pasti gembira kan?

tentulah azifah, sebab Dr Fadzilah Kamsah dah buat kajian lebih 25 tahun tu..

byk btol rahsia bulan kelahiran jun....bagus info nie...


suka statement nie "Ingatlah kawan-kawan, yang lemah itu datang dari diri kita sendiri."

Saya memang cerewet n suke berdebat..sorry sape2 yg terasa...happy go lucky! !

DISCLAIMER: All content provided on this "Aynorablogs.Com – Inspirasi Wanita" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Aynorablogs.Com – Inspirasi Wanita will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.

Kisah 25 Filsuf Barat (MATLUTHFI)!! Harga cuma RM22.50 (Asal RM25.00)!

Buat Duit Blog
Back To Top