Tutorial Threaded Comment Untuk Thesis For Blogger Version 2 Yang Betul

As-salam,

Hari ni saya amat gembira sekali. Semenjak guna TFB V.2 saya tak habis-habis ubahsuai template agar tidak terlalu simple. Yang bagusnya, TFB V.2 memang bersih, ringkas, cepat loading, dan yang paling awesome tentulah SEO friendly! Ini yang semua blogger mahu, kan?

Okey, selepas penat tangan dan pening kepala sebab threaded comment tak menjadi, reply button langsung tak berfungsi...saya pun gatal tangan cari kat En Google...akhirnya pada pagi Ahad ni, saya terjumpa penyelesaiannya. Jangan panik kawan-kawan...MRie RNei ada penyelesaiannya. Banyak yang dia ajarkan, siap langkah demi langkah. Terima kasih Bro, awesome betul!!

Bagi saya yang dah buat threaded comment for custom blog dan dah ubah suai sebahagian, saya terus ikuti langkah yang kedua. Ada sesetengah blog tak masukkan langkah kedua ni, itu yang buat kod Java script kita bersepah-sepah...haha...

Akhirnya, threaded comment dan reply button saya berfungsi, barulah blog nampak macam profesional...hihi.   Nah, dengan bangganya saya tunjukkan kejayaan saya, rasa relieve sangat dah dapat selesaikan masalah ni.



screen shoot daripada aynoranur.com


So, kepada para blogger diluar sana yang telah menggunakan TFB V.2, selamat berjaya. Kepada yg akan gunakan, ikuti langkah demi langkah daripada blog MRie RNie ni...nama blog dia memang glamour, Sembangcyber...jom belajar tutorial tentang TFB V.2 kat sini.

p/s: Akhirnya dah tak larat nak ubahsuai lagi...
  

12 comments:

  1. best guna template ni. blog ciklaili.com pun baru je pakai awal bulan Disember yg lalu

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu ciklaili, banyak h tag yang dah ada, mudah-mudahan boleh tambahkan trafik dan pembaca blog saya

      Delete
  2. Tahniah and welcome into the club TFB...

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih tak terhingga, akan selalu terjah blog sembangcyber ni..

      Delete
  3. mmg kemas lah template thesis ni...ni yg rasa nak tukar template ni...haha

    ReplyDelete
  4. TFB tu apa? nama template ker? klu apply threaded commenting tu kt template still jadi jugak ker? ke kne pkai TFB?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tutorial di atas khas untuk blog yg guna Thesis For Blogspot (TFB),kalau template lain cer cuba cari threaded comment for custom template kat google... selamat berjaya.

      Delete

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.

Powered by Blogger.