10 Blogger Terbaik Malaysia

As-salam,

10 blogger terbaik Malaysia | Yang manakah pilihan anda? Dari segi kualiti atau kuantiti yang menjadi ukuran? Ataukah populariti menjadikan mereka terkenal? Setiap orang mempunyai citarasa dan pilihan sendiri. Dan setiap pilihan 10 blogger terbaik Malaysia yang akan saya senaraikan bukanlah kerana saya ikut senarai dalam google search dan kemudian susun tanpa hati perut.

Saya pilih 10 blogger terbaik Malaysia berdasarkan ciri-ciri berikut:
  • Kandungan informasi/tulisan yang padat dan tepat
  • Blogger yang tidak sombong kerana saya tidak mahu berurusan dengan blog yang macam mesin
  • Blogger yang banyak memberi daripada menerima
  • Tentulah blogger yang aktif
Ini adalah contest SEO 10 blogger terbaik Malaysia daripada blogger terbaik juga, OHCIKGU.COM!

Kenapa kita mesti jadi 10 blogger terbaik Malaysia? Antaranya:
  1. Branding (penjenamaan)
  2. Menjana trafik
  3. Menarik pengiklan untuk melabur pada blog kita
  4. Menambahkan pendapatan sampingan
  5. Menjalin persahabatan dan menambah kenalan 



    Senarai 10 blogger terbaik Malaysia: 



    1. Denaihati


    Blogger Denaihati adalah seorang blogger yang humble, artikel yang ditulis amat bermutu dan sebuah bentuk penulisan yang adil. Saya rasa semua orang akan menyukai pilihan pertama saya sebagai 10 blogger terbaik Malaysia.

    2. Ciklaili


    Blogger ciklaili dahulunya saya kenali sebagai wanita berkerjaya cikgu yang berada di sebalik tabir. Tetapi sejak kebelakangan ini saya lihat ciklaili telah mengorak langkah memperkenal namanya di mata umum dan menjadi motivasi kepada blogger seperti saya untuk berjaya sepertinya. Blog berinformasi tinggi yang amat berguna kepada semua golongan.

    3. Mialiana


    Blogger mialiana pula seorang blogger yang peramah, berwawasan tinggi dengan menjadikan teknik pembelajaran dan pengalamannya sebagai bahan perkongsian kepada umum. Bagi saya antara karekter 10 blogger terbaik Malaysia haruslah bersifat perkongsian dua pihak iaitu pembaca dan blogger.

    4. Hasrulhassan


    Blogger hasrulhassan adalah salah seorang blogger otai yang saya kagumi. Mengikut latar belakangnya, dahulu beliau berkerja sebagai penyelidik dan berpengalaman menulis tesis. Jadi, tidak hairanlah blog beliau umpama sebuah buku digital yang penuh dengan panduan berblog.

    5. Benashaari 


    Minat berblog bermula apabila terbaca blog kepunyaan blogger Benashaari. Blog beliau banyak bercerita tentang kehidupan secara santai, kerenah bapa yang menjadi surirumah dan juga sindiran masalah sosial yang banyak di negara kita.

    6. Haniszalikha 


    Blogger hanis zalikha banyak memberi inspirasi kejayaan kepada golongan muda yang mana tidak membelakangkan pelajaran dalam mengejar dunia glamour. Kedua-duanya harus seiringan barulah hidup penuh dengan kemajuan.

    7. Fatinliyana 


    Blogger fatin liyana merupakan blogger yang membicarakan tentang travelog dan juga style masakini terutamanya gaya muslimah menutup aurat. Biarpun kita menutup aurat, tak semestinya kita tak boleh bergaya.

    8. Mat Gebu 


    Bagi pencinta masakan, blogger Mat Gebu melalui blognya berkongsi tentang pelbagai sentuhan resepi yang biasa tetapi diolah menjadi luar biasa! Itulah sebenarnya antara ciri-ciri blogger terbaik iaitu melihat kebiasaan menjadi sesuatu yang istimewa.

    9. Puanbee 


    Saya membaca blog puanbee secara silent dan begitu kagum dengan ketabahan seorang blogger wanita melalui kehidupan berkeluarga dengan kerenah anak-anak. Sambil berblog, sebenarnya blogge puan bee juga bijak mengeksploitasikan blognya sebagai medium beramah mesra dengan pengunjungnya.

    10. Lord Zara 


    Blogger Zara meluahkan pendapat secara puitis tetapi mudah difahami oleh pengunjungnya. Dalam blognya penuh dengan idea bernas tetapi dilakar dalam bentuk bahasa yang indah. Seorang blogger terbaik bukan sahaja baik dalam bidang teknologi tetapi harus bijak mengutarakan pendapat dan protes dalam bahasa sindiran yang unik.

    Senarai yang saya berikan di atas adalah berdasarkan pengamatan saya yang baru setahun jagung dalam dunia blog di Malaysia dan 10 blogger terbaik Malaysia di atas adalah pilihan peribadi saya, tiada kena mengena dengan pandangan dan pendapat orang lain. Mungkin ada kedudukan yang tidak betul, kerana saya menulis ikut pendapat minda saya. Semoga 10 blogger terbaik Malaysia tetap menjadi sumber inspirasi saya di masa akan datang, dan menjadi blogger terbaik Malaysia untuk jangka masa yang berterusan, insya'allah...

    Nak tahu banyak tentang SEO ataupun contest SEO seperti 10 blogger terbaik Malaysia, bolehlah layari website penganjur dan penaja-penaja yang terlibat. 10 Blogger Terbaik Malaysia dibawakan khas oleh ohcikgu.com. Penaja-penaja hebat yang terlibat adalah Fivio.comNadot.myEffortlab Cik LailiHalim RDFLadfeAmirAmiRini,MyadynaMy AdamRanggi LifestyleMinda Emas NetworkMiecyber’s BlogHamdan’s BlogKain Cotton Murahbooblogs.comCheeseMaz , Kakimedia.MYContengConteng.com dan Blog Hati Putera.

    p/s: Kalau suka dengan pilihan saya dengan senarai 10 blogger terbaik Malaysia, sila tekan butang G+ di bawah tajuk entri tadi, thanks with smile...

    53 comments:

    1. moga berjaya :)

      http://www.anakulucheka.com/

      ReplyDelete
    2. Askm. semoga berjaya untuk contest SEO 10 Blogger Terbaik Malaysia ohcikgu.com. Billion terima kasih denaihati.com berada dalam senarai 10 terbaik, no.1 lagi...

      ReplyDelete
    3. Link Minda Emas Network tak boleh buka pun

      ReplyDelete
      Replies
      1. saya dah betulkan url addressnya...maaf en bos! inilah bahana copy & paste saja dari blog orang..hihi

        Delete
    4. Link Minda Emas Network tak boleh buka pun

      ReplyDelete
    5. moga berjaya dalam contest..

      ReplyDelete
      Replies
      1. thanks neu, cuma cuba cuba aje..klu berjaya adalah rezeki.

        Delete
    6. Pilihan pertama aku sama ngan puan..yesss.. Denaihati!!!

      ReplyDelete
      Replies
      1. ABSOLUTELY DENAIHATI! BEST AMONGST THE BEST!

        Delete
    7. Semoga berjaya yang punya blog terbaik...
      Jadi mau Ikut juga nak buat blog cantik-cantik dan terbaik...

      ReplyDelete
      Replies
      1. selamat berjaya ya suwardi, moga suksess

        Delete
    8. As-Salam... alahai @aynora ... tergamak anda menyenaraikan blog HH dalam kalangan blogger-blogger hebat tu. Kasihanilah HH ...

      Apapun, terima kasih sbb beri sokongan pada blog HH yang tak seberapa tu. Dan semoga berjaya dalam SEO Contest ini.

      ReplyDelete
    9. semua blogger sememangnya dah di kenali ramai dan terbaik. anyway good luck :)

      ReplyDelete
    10. semua blogger sememangnya dah di kenali ramai dan terbaik. anyway good luck :)

      ReplyDelete
    11. Senarai-senarai yang memberikan inspirasi untuk ber belog.. Terima kasih :)

      ReplyDelete
      Replies
      1. Sama-sama, semoga lebih ramai orang yg berjaya


        Delete
    12. terbaik.. buat lagi backlink.. mesti top first page nanti. :)

      ReplyDelete
    13. Gud luck.. Kte pulak silent reader lord zara. Hehehe

      ReplyDelete
    14. terbaik semuanya ni. good luck ye :)

      ReplyDelete
    15. assalamualaikum .. la hai .. terima kasih sebab menyenaraikan blog saya disini , terharu huu ~ sebenarnya tadi search warna2 tahun 2013 sampai bawa saya ke sini.. terima kasih

      ReplyDelete
      Replies
      1. puan bee, sama-sama..semoga pn bee terus berjaya

        Delete
    16. Satu pilihan yang menepati citarasa anda. Ada juga blog yang saya tak pernah jejaki. Semoga selapas ini, cuba-cuba menerjah blog mereka. Semoga berjaya buat aynoranur.

      ReplyDelete
      Replies
      1. tq kamil, dah selalu pegi blog en kamil. santai dan berinformasi

        Delete
    17. saya cukup minat dengan blog ini dari dulu lagi..semoga anda berjaya

      ReplyDelete
      Replies
      1. t/kasih, semoga anda juga berjaya dengan e-book tersebut.

        Delete
    18. suka kandungan entry awk ni... yg saya kagum template awk ni... terbaik...

      ReplyDelete
      Replies
      1. t/kasih suka entri saya. dan berkaitan template pula, saya hanya tiru malaysiakini yang pagerank 7 @ 8 dengan buat style template yg begini. kalau tak jadi, saya ubahlah balik nanti..suka2 aje

        Delete
    19. wah...readers blog zara jgk ke?
      semoga berjaya! :)

      ReplyDelete
    20. terima kasih kerana memilih ciklaili.com dalam senarai 10 blogger terbaik Malaysia. blog anda juga adalah blog terbaik antara blog2 yg ada.

      ReplyDelete
      Replies
      1. cik laili ni memuji pula, saya naik segan..(:

        Delete
    21. yeayy saye suke semua top ten blogger kat atas :)
      *guluck kak ^^

      ReplyDelete

    22. 10 Blogger Terbaik Malaysia yang disenaraikan di atas semuanya hebat-hebat belaka...

      Contest ini akan berakhir tak lama lagi... Semoga entri ini dapat terus kekal berada di page pertama Google... good Luck... ;)

      ReplyDelete
      Replies
      1. t/kasih, semoga harapan menjadi kenyataan

        Delete
      2. Saya percaya blog ini mampu melakukannya... ;)

        Delete
    23. nama ariff shah nampak macam tiada, tapi ia ada di hati..

      ReplyDelete
    24. Semua blog hebat2 susah juga nak main SEO...tahnih moga berjaya..

      ReplyDelete
    25. dah boleh ucap tahniah ke nie?? hebat2 belaka. banyak lagi kena belajar kalau gini

      ReplyDelete
    26. MEMANG hebat2 10 blogger yang disenaraikan

      ReplyDelete

    Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.

    Powered by Blogger.