Header Ads

Drama Korea & Sinopsis Welcome Rain To My Life


Advertisement
As-salam,

Drama Korea terbaru yang ditayangkan di Saluran 393 ONE HD adalah Welcome Rain To My Life. Drama ini menggantikan drama korea My Daughter The Flowers yang sudahpun tamat minggu lepas dengan happy ending.

 


Han Dan-bi (Lee Da-hee), seorang anak bekas selebriti yang keras kepala, membuat keputusan untuk mencari wanita misteri yang dipanggil 'Sunny' selepas bapanya itu menjalani pembedahan otak. Dalam misi pencariannya itu dia menemui sesuatu yang mengejutkan dan membongkar kebenaran di sebalik susur galur keluarga mereka.

Kerja Part-Time Di Rumah
Suri rumah, pesara, pelajar & sesiapa sahaja yang ingin bekerja dengan keselesaan di rumah sendiri. Join Sekarang!

Bagaimanakah Dan-bi yang biasa hidup bebas bertukar wajah bila dia menghadapi masalah-masalah yang di luar jangkaannya? Drama Korea Welcome Rain To My Life ini dibintangi oleh Lee Da-hee (pelakon Spy Myung-Wol), Shim Hyung-tak (pelakon Three Sisters), Ryu Sang-wook , Shin Joo-ah dan lain-lain lagi.

Para pelakon Welcome Rain To My Life

 

Salah seorang pelakon utamanya adalah Lee Da Hee. Seorang penyanyi, model dan pelakon. Seorang tinggi lampai, Dilahirkan pada 15 Mac 1985


Sedikit biodata:

Name: 이다희 / Lee Da Hee (Yi Da Hui)
Profession: Actress and model
Birthdate: 1985-Mar-15
Height: 174cm
Star sign: Pisces

Siri TV yang pernah dibintangi oleh Lee Da Hee
  • Welcome Rain to My Life (SBS, 2012)
  • Birdie Buddy (tvN, 2011)
  • Myung Wol the Spy (KBS2, 2011)
  • Royal Family (MBC, 2011)
  • The Secret of Keu Keu Island (MBC, 2008)
  • The Legend (MBC, 2007)
  • Air City (MBC, 2007)
  • Sad Love Song (MBC, 2005)
  • Into the Storm (SBS, 2004)
Antara filem lakonan Lee Da Hee
  • Harmony (2010)
  • Black Heart (2008)

Waktu siaran:

Setiap Isnin - Jumaat pukul 10.10mlm! 2 episod berturut-turut!
Ulangan Isnin - Jumaat pukul 4.50ptg!



*** Saya akan update dari semasa ke semasa waktu siaran ataupun perkembangan sinopsis yang menarik!
Tudung kanak-kanak

29 comments:

  1. Best gile la cite ni.. Heeee .. Xsbr nk tgk episod sterusnye..

    ReplyDelete
  2. han dan bi rasanya lagi sesuai dgn choi kyu won ..serasi <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. kyu won n dan bi adik beradik

      Delete
  3. cerita nih best ! tapi syg han dan bi tuh sepatutnya lg sesuai dgn kyu won lahhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. iya ke? Akak suka dua2 sebab masing-masing ada karekter yg berlainan..

      Delete
  4. Aku dah tgk Citer nih episod sampai 106.ending seoung joo & han dan bi couple. Kyu won adik beradik dgn dan bi

    ReplyDelete
  5. macam mne nak tgk online? x dapat pon cari....

    ReplyDelete
  6. Dan bi dgn kyu won lagi sesuai..T_T

    ReplyDelete
  7. ala...x nk tgk..suke han dan bi dgn kyu won...x mau tgk..frust da...

    ReplyDelete
  8. DAN BI DENGAN SEONG JOO.SO SWEET///

    ReplyDelete
  9. dan bi dengan seong joo sesuai..xsuka dengan kyu won tu nampak lembab sahaja

    ReplyDelete
  10. DAN BI DENGAN SEONG JOO.SO SWEET///

    ReplyDelete
  11. layan drama ni..suka tengok dan bi dan seong joo..kalau kyu won tu nampak mcm lembab sahaja.dia mcm xbertindak langsung.

    ReplyDelete
  12. sape tau lagu yg han man joon beri untuk sunny tu ? sya nak title die and ost song ada x ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. "Simon and Garfunkel - Bridge Over Troubled Water"

      Delete
  13. sape tau lgu han man joon dgn sunny tu ? please , and lagu ost xde ?

    ReplyDelete
  14. saya raya macam nak sepak je danbi tu
    dah tahu mak seung joo tak suka danbi lagi nak menyibuk.
    bencinya aku .
    danbi lagi sesuai dgn kyu wonnnnnnnnnnnnnn








    ReplyDelete
    Replies
    1. dear...dia orang adik beradik, tak boleh kahwin..hihi, tunggu akhir cerita ya

      Delete
  15. dan bi masih bertahan sebab seong joo,sebab tu dia tak mahu pindah.

    ReplyDelete
  16. dan bi bertahan sebab seong joo..sedih lah episode semalam

    ReplyDelete
  17. dan bi masih bertahan sebab seong joo,sebab tu dia tak mahu pindah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. akhirnya dia pindah juga, kyon mi bagi tempat tinggal..

      Delete
  18. kat mna nak download episod 106(akhir)

    ReplyDelete
  19. han Danbi kyuwoo womi

    ReplyDelete

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.

Powered by Blogger.