Tips Dan Cara Mendapatkan Kempen CPUV Dari Nuffnang


nuffnang yang begitu popular worldwide..


Tips Dan Cara Mendapatkan Kempen CPUV Dari Nuffnang


As-salam,

Banyak kali juga nuffnang menjawab persoalan kita tentang CPUV. Kenapakah blog kita tak layak mendapat kempen CPUV dari pengiklan melalui nuffnang? Apakah pihak nuffnang memainkan peranan terhadap blog yang patut mendapat CPUV ini?

Biasanya pihak nuffnang akan jawab begini:
  1. Pengiklan yang pilih blog untuk kempen CPUV mereka berdasarkan banyak kriteria
  2. Blog yang memiliki target pembaca yang betul yang sesuai dengan iklan mereka
  3. Genre blog dan berblog
  4. Blog yang mempengaruhi ramai pembaca (influence), senang kata tentulah blog2 yang terkenal.
  5. Blogger dengan status Glitterati juga akan diberikan keutamaan. 

Jadi, untuk mendapat keistimewaan ini, blogger harus tahu di manakah meletakkan papan iklan yang betul, mengemaskini profail blogger dan kaji selidik di blog masing-masing. Bila semua kerja dah beres, sesekali hantar tiket pada nuffnang supaya mereka tahu kewujudan blog kita di mata mereka.

p/s: Cemburu dan kagum dengan blogger yang memperolehi pendapatan sampingan yang tinggi daripada minat berblog...   

8 comments:

  1. tak pernah lagi dapat CPUV..tp xpelah mungkin bukan rezeki lagi..update blog ikut mood je..he..pernah jugak hantar tiket dekat nuffnang, tp tak ada jawapan pon..mungkin dorang tak perasan kot tiket tu..sedihhh.

    ReplyDelete
  2. satu tips lagi nak dapatkan cpuv, jangan sesekali tukar syarikat iklan lain lepas dah puas dengan nuffnang. bila pakai nuffnang balik memang susah atau tak dapat langsung iklan cpuv lepas tu. berdasarkan pengalaman :)

    ReplyDelete
  3. hanya dpt cpc je..tapi x naik2 lagi..hehe..xpela tunggu jele

    ReplyDelete
  4. Agak konsisten gak dpt CPUV tp gagal nak optimise profit. Aduhai. Need to learn from mistakes. haha

    ReplyDelete
  5. dah lama dah tak dpt....sabar je la...

    ReplyDelete

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.

Powered by Blogger.