Tips Dan Cara Mendapatkan Kempen CPUV Dari Nuffnang

aynora nur | 23 January, 2013,11:09 AM |
Advertisement

nuffnang yang begitu popular worldwide..


Tips Dan Cara Mendapatkan Kempen CPUV Dari Nuffnang


As-salam,

Banyak kali juga nuffnang menjawab persoalan kita tentang CPUV. Kenapakah blog kita tak layak mendapat kempen CPUV dari pengiklan melalui nuffnang? Apakah pihak nuffnang memainkan peranan terhadap blog yang patut mendapat CPUV ini?

Biasanya pihak nuffnang akan jawab begini:
  1. Pengiklan yang pilih blog untuk kempen CPUV mereka berdasarkan banyak kriteria
  2. Blog yang memiliki target pembaca yang betul yang sesuai dengan iklan mereka
  3. Genre blog dan berblog
  4. Blog yang mempengaruhi ramai pembaca (influence), senang kata tentulah blog2 yang terkenal.
  5. Blogger dengan status Glitterati juga akan diberikan keutamaan. 

Jadi, untuk mendapat keistimewaan ini, blogger harus tahu di manakah meletakkan papan iklan yang betul, mengemaskini profail blogger dan kaji selidik di blog masing-masing. Bila semua kerja dah beres, sesekali hantar tiket pada nuffnang supaya mereka tahu kewujudan blog kita di mata mereka.

p/s: Cemburu dan kagum dengan blogger yang memperolehi pendapatan sampingan yang tinggi daripada minat berblog...   

Tag : Nuffnang
Aynora Nur adalah seorang penulis blog separuh masa, terlibat dalam bidang hartanah dan perkhidmatan – di Johor, Malaysia. Lulusan MBA. Aktif berblog sejak tahun 2010. Hubungi saya untuk Promosi produk dan servis • Entry kekal di blog • • Pakej mengikut bajet • Daily PV : 35,000 - 45,000 • Monthly PV : 1.1juta - 1.5juta. Info lanjut di about me ...
 
loading...
8 Komen untuk "Tips Dan Cara Mendapatkan Kempen CPUV Dari Nuffnang"

tak pernah lagi dapat CPUV..tp xpelah mungkin bukan rezeki lagi..update blog ikut mood je..he..pernah jugak hantar tiket dekat nuffnang, tp tak ada jawapan pon..mungkin dorang tak perasan kot tiket tu..sedihhh.

satu tips lagi nak dapatkan cpuv, jangan sesekali tukar syarikat iklan lain lepas dah puas dengan nuffnang. bila pakai nuffnang balik memang susah atau tak dapat langsung iklan cpuv lepas tu. berdasarkan pengalaman :)

hanya dpt cpc je..tapi x naik2 lagi..hehe..xpela tunggu jele

Agak konsisten gak dpt CPUV tp gagal nak optimise profit. Aduhai. Need to learn from mistakes. haha

dah lama dah tak dpt....sabar je la...

DISCLAIMER: All content provided on this "Aynorablogs.Com – Inspirasi Wanita" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Aynorablogs.Com – Inspirasi Wanita will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.

Kisah 25 Filsuf Barat (MATLUTHFI)!! Harga cuma RM22.50 (Asal RM25.00)!

Buat Duit Blog
Back To Top