loading...

Ikan Bakar Rasa Lebih Sedap

aynora nur | 07 February, 2013,9:21 PM |
Advertisement

As-salam,

Saya suka makan ikan bakar, stim ataupun masak 3 rasa. Ikan jenis apa pun tak kisah tetapi lebih sedap kalau dapat ikan siakap ataupun ikan pari bergantung kepada jenis masakan. Contohnya ikan siakap lebih sedap masak stim ataupun 3 rasa. Dan begitulah sebaliknya..

 
**sumber google

Bila turn nak makan ikan bakar, saya selalu berhati-hati. sebabnya, kadangkala ada restoran yang menyediakan hidangan ikan bakar yang kurang fresh dan rasa pahit. Kenapa ek?

Sebenarnya ada cara istimewa nak buat ikan bakar lebih sedap dan fresh. Perahkan sebiji limau nipis ke dalam bekas. Campurkan sedikit kunyit, garam dan gula secukup rasa. Kemudian perapkan campuran tadi bersama ikan yang hendak di bakar selama 10 minit. Selepas itu ikan tadi boleh dibakar dan dihidangkan.

Korang pasti dapat rasa keistimewaan ikan bakar tadi, dengan rasa fresh dan manis ikan yang masih belum hilang.

Selamat memasak dan cubalah!
 
#Inspirasi Wanita❤:
Segala sesuatu dalam hidup ini akan pergi dan tidak pernah lagi kembali, ;) :) kecuali DOA. Ia pergi dengan HARAPAN dan Ia kembali dengan REDHA dan KURNIA..
Tag : Petua

Aynora Nur seorang blogger part time di Johor, Malaysia. Lulusan MBA. Aktif berblog sejak tahun 2010. Hubungi saya untuk Promosi produk dan servis. • Daily PV : 35,000 - 45,000 Info lanjut di about me ...
 

USERS
3 Komen untuk "Ikan Bakar Rasa Lebih Sedap"

kak..kalau xsilap iman ada paste untuk ikan bakar 2 kan?ada jual kat supermarket biasa ke kak?

setahu akak sekarang ni belum ada kat M'sia, mungkin luar negara ada buat...jadi, kena buat sendiri..

DISCLAIMER: All content provided on this "Aynorablogs.Com – Inspirasi Wanita" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Aynorablogs.Com – Inspirasi Wanita will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.

Buat Duit Blog
Back To Top