3 Cara Mengurus Stress Yang Betul

aynora nur | 18 March, 2013,8:56 AM |
Advertisement
As-salam,

Isnin hari kegemaran semua? Betul ke? Ataupun apabila disebut Isnin @ Monday, semua orang muka pun tak happy. Kenapa agaknya? Anda stress ke setelah melalui hari yang penat pada hujung minggu? Jom kita uruskan stress tersebut...

1) Tukar 'mind setting' tentang stress

Kalau kita menghadapi stress yang tidak merbahaya, dan stress tersebut bukan akibat masalah kesihatan sepatutnya stress itu membawa satu motivasi kepada diri kita dan orang sekeliling. Jadi, mulai sekarang tukar minda fikir kita bahawa stress adalah pendorong motivasi...



2) Audit diri sendiri

Buat audit pada diri sendiri. Bukan setakat audit kewangan ya...audit perasaan dan sikap pun perlu juga. Cari apa sebab kita stress memanjang? Mungkin lupa cium tangan suami waktu pergi kerja tadi? So, jangan risau, jangan stress...sabar ya!



3) Cergaskan diri

Apabila stress cepat-cepat buat senaman. Kalau terasa tengahari buta nak main raghbi, pergi la main kat padang tu, yang penting stress hilang. Boleh gitu? Kita kena cergas untuk hadapi stress yang datangnya tidak menentu.


So kawan-kawan, hadapi hari mendatang dengan sabar dan tenang. Setiap orang ada masalah masing-masing dan penyelesaian kepada masalah setiap orang pun berbeza-beza. Tetapi asasnya tetap sama...

Selamat membaca, happy reading...
Aynora Nur adalah seorang penulis blog separuh masa, terlibat dalam bidang hartanah dan perkhidmatan – di Johor, Malaysia. Lulusan MBA. Aktif berblog sejak tahun 2010. Hubungi saya untuk Promosi produk dan servis • Entry kekal di blog • • Pakej mengikut bajet • Daily PV : 35,000 - 45,000 • Monthly PV : 1.1juta - 1.5juta. Info lanjut di about me ...
 
loading...
5 Komen untuk "3 Cara Mengurus Stress Yang Betul "

thx sharing...
masalah mmg akn sentiasa ada. tempoh jer lerrrrr

tanpa masalah hidup pun tak der warna warnanya..hihi

salam
kkdg tak tau mane datangye stress nie..
thanks info :)

DISCLAIMER: All content provided on this "Aynorablogs.Com – Inspirasi Wanita" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Aynorablogs.Com – Inspirasi Wanita will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.

Kisah 25 Filsuf Barat (MATLUTHFI)!! Harga cuma RM22.50 (Asal RM25.00)!

Buat Duit Blog
Back To Top