Header Ads

30 Website Paling Berpengaruh Di Malaysia


Advertisement
As-salam,

Mana satukah korang rasa website di Malaysia ni yang paling 'power'? Pengaruhnya terhadap masyarakat Malaysia begitu tinggi. Mungkinkah anda selalu menggunakannya ataupun tak boleh lelap jika tak dapat mengunjunginya? 

Berikut saya senaraikan 30 website paling berpengaruh di Malaysia yang di ambil dari Alexa.Com iaitu website popular yang menyenaraikan ranking blog-blog dan website di dunia.


Alexa Internet
  1. Facebook
  2. Google.com.my
  3. Google
  4. YouTube
  5. Blogspot.com
  6. Yahoo!
  7. Wikipedia
  8. Blogger.com
  9. Maybank2u.com.my
  10. Mudah.my
  11. Windows Live
  12. Twitter
  13. Malaysiakini.com
  14. WordPress.com
  15. Lelong.com.my
  16. Cari Malaysia
  17. Lowyat.NET
  18. bp.blogspot.com
  19. googleusercontent.com
  20. The Star Online
  21. Utusan Online
  22. Amazon.com
  23. cimbclicks.com.my
  24. LinkedIn
  25. Suara Cakna Komuniti Anda
  26. CariGold.com
  27. Baidu.com
  28. adf.ly - let your links take flight
  29. instagram.com
  30. 302 Found

Daripada senarai di atas setakat 30/3/2013, Maybank2u tempat saya melepak hari-hari berada di tangga ke 9...bukan duit masuk, tetapi tempat duit keluar bayar bil-bil berkala...mudah-mudahan lepas ini banyak pula yang masuk kat maybank2u saya..hihi

Kenapa agaknya Facebook paling popular? Bukan kerana saya ya...

Selamat bersantai, sekadar info...

7 comments:

  1. facebook terus unggul diatas..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu. facebook tempat kita belajar kehidupan yg misteri

      Delete
  2. suka facebook, google, blogspot...byk applikasi yg pernah dengar pun...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mereka teratas kerana kita yang menggunakannya..

      Delete
  3. Tu la kenapa fb no 1? Saya team twitter..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. orang kita suka ber FB di mana jua, tapi sy tak berapa

      Delete
  4. Kerana fesbuk ramai jadi retis. Eh ? hahaha

    ReplyDelete

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.

Powered by Blogger.