30 Website Paling Berpengaruh Di Malaysia

aynora nur | 30 March, 2013,4:35 PM |
Advertisement
As-salam,

Mana satukah korang rasa website di Malaysia ni yang paling 'power'? Pengaruhnya terhadap masyarakat Malaysia begitu tinggi. Mungkinkah anda selalu menggunakannya ataupun tak boleh lelap jika tak dapat mengunjunginya? 

Berikut saya senaraikan 30 website paling berpengaruh di Malaysia yang di ambil dari Alexa.Com iaitu website popular yang menyenaraikan ranking blog-blog dan website di dunia.


Alexa Internet
  1. Facebook
  2. Google.com.my
  3. Google
  4. YouTube
  5. Blogspot.com
  6. Yahoo!
  7. Wikipedia
  8. Blogger.com
  9. Maybank2u.com.my
  10. Mudah.my
  11. Windows Live
  12. Twitter
  13. Malaysiakini.com
  14. WordPress.com
  15. Lelong.com.my
  16. Cari Malaysia
  17. Lowyat.NET
  18. bp.blogspot.com
  19. googleusercontent.com
  20. The Star Online
  21. Utusan Online
  22. Amazon.com
  23. cimbclicks.com.my
  24. LinkedIn
  25. Suara Cakna Komuniti Anda
  26. CariGold.com
  27. Baidu.com
  28. adf.ly - let your links take flight
  29. instagram.com
  30. 302 Found

Daripada senarai di atas setakat 30/3/2013, Maybank2u tempat saya melepak hari-hari berada di tangga ke 9...bukan duit masuk, tetapi tempat duit keluar bayar bil-bil berkala...mudah-mudahan lepas ini banyak pula yang masuk kat maybank2u saya..hihi

Kenapa agaknya Facebook paling popular? Bukan kerana saya ya...

Selamat bersantai, sekadar info...
Tag : Info
Aynora Nur adalah seorang penulis blog separuh masa, terlibat dalam bidang hartanah dan perkhidmatan – di Johor, Malaysia. Lulusan MBA. Aktif berblog sejak tahun 2010. Hubungi saya untuk Promosi produk dan servis • Entry kekal di blog • • Pakej mengikut bajet • Daily PV : 35,000 - 45,000 • Monthly PV : 1.1juta - 1.5juta. Info lanjut di about me ...
 
loading...
7 Komen untuk "30 Website Paling Berpengaruh Di Malaysia "

facebook terus unggul diatas..

suka facebook, google, blogspot...byk applikasi yg pernah dengar pun...

Tu la kenapa fb no 1? Saya team twitter..huhu

mereka teratas kerana kita yang menggunakannya..

Betul tu. facebook tempat kita belajar kehidupan yg misteri

orang kita suka ber FB di mana jua, tapi sy tak berapa

Kerana fesbuk ramai jadi retis. Eh ? hahaha

DISCLAIMER: All content provided on this "Aynorablogs.Com – Inspirasi Wanita" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Aynorablogs.Com – Inspirasi Wanita will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.

Kisah 25 Filsuf Barat (MATLUTHFI)!! Harga cuma RM22.50 (Asal RM25.00)!

Buat Duit Blog
Back To Top