Adik Sultan Sulu Sudah Bolos

aynora nur | 16 March, 2013,8:24 AM |
Advertisement
As-salam,

Lagi perkembangan semasa tentang Ops Daulat di Lahad Datu, Sabah.

Ketua pengganas, Agbimuddin Kiram yang juga adik Sultan Sulu, dipercayai melarikan diri ke selatan Filipina dan meninggalkan pengganas lain untuk berdepan pasukan keselamatan di kawasan operasi Ops Daulat.

Peristiwa+Ceroboh+Lahad+Datu+Sabah

Panglima Angkatan Tentera Malaysia (ATM), Jeneral Tan Sri Zulkifeli Mohd Zin, berkata adik Jamallul Kiram III itu tidak mungkin berada di kawasan operasi pembersihan dalam gugusan Labian di Tungku, kerana pasukan keselamatan tidak menemui sebarang petanda kehadirannya.

Berdasarkan maklumat dan risikan diperoleh menerusi sumber, pihak ATM berpendapat dan berkeyakinan besar Agbimuddin sudah meninggalkan pengikutnya yang berada di kawasan Ops Daulat.

Selain itu, banyak lagi kubur yang ditemui selepas pihak anggota keselamatan menggempur kawasan utama kumpulan pengganas bersembunyi. Ada mayat yang sudah reput dan berbau dan terdapat juga kunur yang baru digali.

Dalam tempoh pencerobohan  dan Ops Daulat dilancarkan, seramai 10 anggota pasukan keselamatan terkorban iaitu lapan anggota polis dan dua anggota tentera, manakala sembilan anggota pasukan keselamatan cedera.
Semoga pasukan keselamatan kita terus berhati-hati dalam menjalankan tugas.

Aynora Nur adalah seorang penulis blog separuh masa, terlibat dalam bidang hartanah dan perkhidmatan – di Johor, Malaysia. Lulusan MBA. Aktif berblog sejak tahun 2010. Hubungi saya untuk Promosi produk dan servis • Entry kekal di blog • • Pakej mengikut bajet • Daily PV : 35,000 - 45,000 • Monthly PV : 1.1juta - 1.5juta. Info lanjut di about me ...
 
loading...
1 Komentar untuk "Adik Sultan Sulu Sudah Bolos "
DISCLAIMER: All content provided on this "Aynorablogs.Com – Inspirasi Wanita" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Aynorablogs.Com – Inspirasi Wanita will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.

Kisah 25 Filsuf Barat (MATLUTHFI)!! Harga cuma RM22.50 (Asal RM25.00)!

Buat Duit Blog
Back To Top