Tips SEO Lengkap Dan Mudah Bagi Blogger Baru

aynora nur | 04 March, 2013,12:51 PM |
Advertisement
As-salam,

Saya kongsikan apa yang saya baca dan sudahpun saya buat tentang tips-tips SEO lengkap bagi blogger baru. Tips yang saya baca amat mudah difahami, bahasa yang ringkas, senang diikuti, dan cara peringkat demi peringkat yang amat tersusun mengikut keutamaannya.

Ternyata apa yang saya praktikkan secara tak langsung daripada pembelajaran dan pembacaan sendiri ada terdapat di dalam pakej tips SEO mudah bagi blogger yang baru hendak bermula.

Pakej Tips SEO Lengkap Dan Mudah

  1. Pasang Alexa toolbar bagi mengecilkan alexa rank anda, (ikuti cara pada website alexa.com)
  2. Pasang niat/tujuan yang sebenar-benarnya anda berblog, contohnya mahu buat bisnes, jual buku dsb
  3. Memilih jenis/template blog yang mahu diusahakan

Melakukan Optimisasi Onpage


     4. Melakukan 'On Page Optimization', contohnya baca dari blog hasrulhassan.com
     5. Menulis artikel berkualiti dan mempunyai ciri-ciri SEO seperti setiap keywords atau tajuk artikel diulang sebut
    6. Promosikan blog dengan cara rajin blogwalking, komen di blog lain dan sertai segmen
    7. Cari backlink untuk blog anda


Apa yang saya baca ini bukan diperolehi dengan cara yang mudah. Saya periksa dan semak dengan senarai ringkas di atas dan kemudian praktikkan di dalam blog saya. Ternyata semuanya saya sudah lakukan, dan hasilnya memang memberangsangkan!

Saya hargai tulisan oleh pemilik blog ini dengan memaparkan artikel yang mudah dan ringkas untuk blogger baru.

Jom lawati blog hebat ini, dan pelajari Pakej tips SEO lengkap dan mudah bagi blogger baru...
  
Aynora Nur adalah seorang penulis blog separuh masa, terlibat dalam bidang hartanah dan perkhidmatan – di Johor, Malaysia. Lulusan MBA. Aktif berblog sejak tahun 2010. Hubungi saya untuk Promosi produk dan servis • Entry kekal di blog • • Pakej mengikut bajet • Daily PV : 35,000 - 45,000 • Monthly PV : 1.1juta - 1.5juta. Info lanjut di about me ...
 
loading...
12 Komen untuk "Tips SEO Lengkap Dan Mudah Bagi Blogger Baru"

menarik good2 . alexa toolbar? bkn ke toolbar tu extension yg ade kt bahagian ats belah kanan browser. sori btanye :)

betul tu zamri, terus pergi alexa .com dan boleh buat/install dari sana

hai salam kenal ya, terimakasih atas artikel tentang tips seo ini ya, sangat bermanfaat buat saya, salam sukses!

Tips2 sbegini harus dimanfaat sepnuhnya kerana ia mudah dan tidak membebankan.. terima kasih diatas prkongsian khas buat blogger semua terutamnya yg sudah mula berjinak2 beniaga on-line...

ouh sgt bagus ni ..hehe.. salam kenal, saya nak jadi rakan blogger awak laa boleh ? :P

t/kasih. salam kenal juga BK

tips-tips yang ringkas tetapi besar impaknya jika dilakukan pada blog

Salam kenal aja sob, info tipsnya bisa jadi referensi lagi buat saya

salam kenal juga, moga infonya berguna ya!

terimakasih gan atas infonya salam kenal yah gan
maaf gan numpang promonya yah
rajalistrik.com ialah toko online kami yang menjual produk-produk teknik industri terbesar, terlengkap, termurah, dan terpercaya di Indonesia yang menawarkan lebih dari 200.000 item produk dari kurang lebih 200 merek. rajalistrik.com berupaya memudahkan Anda untuk mendapatkan produk-produk teknik yang Anda inginkan dengan jaminan orisinalitas, kemudahan bertransaksi, kecepatan pengiriman, dan harga yang kompetitif.http://rajalistrik.com/

DISCLAIMER: All content provided on this "Aynorablogs.Com – Inspirasi Wanita" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Aynorablogs.Com – Inspirasi Wanita will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.

Kisah 25 Filsuf Barat (MATLUTHFI)!! Harga cuma RM22.50 (Asal RM25.00)!

Buat Duit Blog
Back To Top