Tips SEO Lengkap Dan Mudah Bagi Blogger Baru

loading...
As-salam,

Saya kongsikan apa yang saya baca dan sudahpun saya buat tentang tips-tips SEO lengkap bagi blogger baru. Tips yang saya baca amat mudah difahami, bahasa yang ringkas, senang diikuti, dan cara peringkat demi peringkat yang amat tersusun mengikut keutamaannya.

Ternyata apa yang saya praktikkan secara tak langsung daripada pembelajaran dan pembacaan sendiri ada terdapat di dalam pakej tips SEO mudah bagi blogger yang baru hendak bermula.

Pakej Tips SEO Lengkap Dan Mudah

  1. Pasang Alexa toolbar bagi mengecilkan alexa rank anda, (ikuti cara pada website alexa.com)
  2. Pasang niat/tujuan yang sebenar-benarnya anda berblog, contohnya mahu buat bisnes, jual buku dsb
  3. Memilih jenis/template blog yang mahu diusahakan

Melakukan Optimisasi Onpage


     4. Melakukan 'On Page Optimization', contohnya baca dari blog hasrulhassan.com
     5. Menulis artikel berkualiti dan mempunyai ciri-ciri SEO seperti setiap keywords atau tajuk artikel diulang sebut
    6. Promosikan blog dengan cara rajin blogwalking, komen di blog lain dan sertai segmen
    7. Cari backlink untuk blog anda


Apa yang saya baca ini bukan diperolehi dengan cara yang mudah. Saya periksa dan semak dengan senarai ringkas di atas dan kemudian praktikkan di dalam blog saya. Ternyata semuanya saya sudah lakukan, dan hasilnya memang memberangsangkan!

Saya hargai tulisan oleh pemilik blog ini dengan memaparkan artikel yang mudah dan ringkas untuk blogger baru.

Jom lawati blog hebat ini, dan pelajari Pakej tips SEO lengkap dan mudah bagi blogger baru...
  

13 comments:

  1. menarik good2 . alexa toolbar? bkn ke toolbar tu extension yg ade kt bahagian ats belah kanan browser. sori btanye :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu zamri, terus pergi alexa .com dan boleh buat/install dari sana

      Delete
  2. hai salam kenal ya, terimakasih atas artikel tentang tips seo ini ya, sangat bermanfaat buat saya, salam sukses!

    ReplyDelete
  3. Tips2 sbegini harus dimanfaat sepnuhnya kerana ia mudah dan tidak membebankan.. terima kasih diatas prkongsian khas buat blogger semua terutamnya yg sudah mula berjinak2 beniaga on-line...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tips-tips yang ringkas tetapi besar impaknya jika dilakukan pada blog

      Delete
  4. ouh sgt bagus ni ..hehe.. salam kenal, saya nak jadi rakan blogger awak laa boleh ? :P

    ReplyDelete
  5. Salam kenal aja sob, info tipsnya bisa jadi referensi lagi buat saya

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kenal juga, moga infonya berguna ya!

      Delete
  6. terimakasih gan atas infonya salam kenal yah gan
    maaf gan numpang promonya yah
    rajalistrik.com ialah toko online kami yang menjual produk-produk teknik industri terbesar, terlengkap, termurah, dan terpercaya di Indonesia yang menawarkan lebih dari 200.000 item produk dari kurang lebih 200 merek. rajalistrik.com berupaya memudahkan Anda untuk mendapatkan produk-produk teknik yang Anda inginkan dengan jaminan orisinalitas, kemudahan bertransaksi, kecepatan pengiriman, dan harga yang kompetitif.http://rajalistrik.com/

    ReplyDelete
  7. menarik good2 . alexa toolbar? bkn ke toolbar tu extension yg ade kt bahagian ats belah kanan browser. sori btanye

    ReplyDelete

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.

Powered by Blogger.