Cara Lembutkan Daging Dengan Cepat

aynora nur | 13 April, 2013,12:26 PM |
Advertisement
As-salam,

Cara Lembutkan Daging Dengan Cepat! | Mungkin anda terfikir nak memasak rendang ataupun gulai daging tengahari ini. Tetapi daging yang dimasak lambat benar lembutnya. Ini semakin melambatkan proses memasak terutamanya bagi ibu atau wanita yang bekerja.



Di sini saya kongsikan cara-cara melembutkan daging dengan cepat. Sebenarnya ada banyak cara, ini adalah antaranya:

  1. Masukkan daun nangka muda ketika merebus daging atau ayam kampung
  2. Masukkan daun betik muda juga lebih menjimatkan kos
  3. Boleh juga masukkan 2 biji panadol untuk 1 kilo daging
  4. Ada orang kata masukkan air coke bagi mempercapatkan proses melembutkan daging! Kelas gitu...
  5. Emak saya juga pernah masukkan sudu besi atau senduk besi untuk mempercepatkan proses merebus daging. Amat mudah, kan?
Dengan pelbagai pilihan yang mudah dan murah di atas, tiada alasan kita malas memasak daging di rumah (macam sayalah tu..hihi). Masalah daging lambat lembut tak ada lagi...orang yang paling happy tentulah anak saya yang baru nak bujang, dan menu kegemarannya tentulah 'Daging Masak Black Pepper"...

Selamat menjamu selera, happy reading!
Tag : Petua
Aynora Nur adalah seorang penulis blog separuh masa, terlibat dalam bidang hartanah dan perkhidmatan – di Johor, Malaysia. Lulusan MBA. Aktif berblog sejak tahun 2010. Hubungi saya untuk Promosi produk dan servis • Entry kekal di blog • • Pakej mengikut bajet • Daily PV : 35,000 - 45,000 • Monthly PV : 1.1juta - 1.5juta. Info lanjut di about me ...
 
loading...
6 Komen untuk "Cara Lembutkan Daging Dengan Cepat"

tq share..byk jugak petua nak melembutkan daging ni..setakat ni belum pernah mencuba petua2 tersebut..

buah kurma juga cepat lembutkan daging petua paling selamat.

t/kasih ya, dapat satu lagi tambahan info

Tak pahit ke msk daun betik?

Dah cuba daun betik mmg pahit..klu buahnya tak pasti..

kalau yg gna panadol tu mmg btol..sbb mse praktikal dkat kitchen hotel dlu dorang mmg wat mcm tu..hehehe..tpi kak bnyk sngt 1 kg daging 2 biji pndol..huhuhu..nnti pening..:)

DISCLAIMER: All content provided on this "Aynorablogs.Com – Inspirasi Wanita" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Aynorablogs.Com – Inspirasi Wanita will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.

Kisah 25 Filsuf Barat (MATLUTHFI)!! Harga cuma RM22.50 (Asal RM25.00)!

Buat Duit Blog
Back To Top