Terkini Harga Emas Di Kedai Emas Dan Ar-Rahnu Terpilih

aynora nur | 25 April, 2013,7:56 PM |
Advertisement
Terkini Harga emas di kedai emas Dan Ar-Rahnu Terpilih!Emas oh! Emas! Barang hiasan kegemaran wanita. Tidak sah jika wanita tidak memakai emas di badan walaupun sekadar sebesar hama...




Hari sabtu lepas saya ada singgah di Kedai Emas Poh Kong, orang punyalah ramai. Ingatkan ada promosi, tetapi tak ada pun banner atau risalah tentang promosi atau jualan besar-besaran. Rupa-rupanya harga emas turun pada hari itu, iaitu berharga RM155 sahaja untuk 1 gram emas! Murah tu. Kali terakhir saya beli emas pada harga sekita RM124.00. Itu pun empat tahun atau 6 tahun yang lalu.

Projek Manager kami pun asyik suruh orang perempuan serbu kedai emas, beli sekarang atau harganya akan naik esok lusa. Tetapi yang kita ni nak beli dengan apa? Lainlah kalau boleh petik duit kat pokok...hihi


HARGA EMAS TERKINI DAN AR-RAHNU TERPILIH **Sumber




Semalam pula terbaca kat Yahoo News! - Mengikut pengerusi eksekutif kumpulan Public Gold, Datuk Louis Ng, sekarang adalah masa yang sesuai untuk semua pihak membeli emas dengan harga yang masih rendah selepas kejatuhan terbesarnya pada 15 April 2013 yang lepas.

Menurut beliau lagi dengan harga yang merudum, ia menjadikan emas lebih mampu milik untuk semua, terutamanya pembeli baharu, yang mahu menyimpan emas untuk perlindungan harta.

Pada 15 April, harga emas susut US$140 kepada US$1,395 satu auns, satu kejatuhan terbesar semenjak 1993, mengejutkan ramai pelabur veteran. Semenjak itu, harga telah memulih sedikit, dan semalam ia ditutup pada US$1,408 satu auns, susut US$16.50.

Pada masa sekarang, adalah dinasihatkan rakyat Malaysia untuk membeli emas sebagai simpanan masa depan sebelum harga meningkat semula.
-- BERNAMA

Aynora Nur adalah seorang penulis blog separuh masa, terlibat dalam bidang hartanah dan perkhidmatan – di Johor, Malaysia. Lulusan MBA. Aktif berblog sejak tahun 2010. Hubungi saya untuk Promosi produk dan servis • Entry kekal di blog • • Pakej mengikut bajet • Daily PV : 35,000 - 45,000 • Monthly PV : 1.1juta - 1.5juta. Info lanjut di about me ...
 
loading...
2 Komen untuk "Terkini Harga Emas Di Kedai Emas Dan Ar-Rahnu Terpilih"

Teringin gak nk beli... Huhu.. Tgk budjet..

saya pun sama, kalau lah ada extra fulusnya

DISCLAIMER: All content provided on this "Aynorablogs.Com – Inspirasi Wanita" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Aynorablogs.Com – Inspirasi Wanita will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.

Kisah 25 Filsuf Barat (MATLUTHFI)!! Harga cuma RM22.50 (Asal RM25.00)!

Buat Duit Blog
Back To Top