Disebalik PRU 13 | Ada Perjanjian Rahsia Yang Gagal?

aynora nur | 25 May, 2013,11:07 PM |

Disebalik PRU 13 | Ada Perjanjian Rahsia Yang Gagal? | JAKARTA, Indonesia - Seorang bekas Naib Presiden Indonesia yang mempunyai pengalaman menjadi orang tengah menangani perjanjian damai telah menuduh pemimpin pembangkang Malaysia Datuk Seri Anwar Ibrahim (DSAI) gagal mematuhi perjanjian rahsia untuk menghormati keputusan pilihan raya umum Malaysia pada 5 Mei lalu.Jusuf Kalla mendedahkan perjanjian pra-pilihan raya tersebut dalam satu temu bual dengan The Wall Street Journal, ketika kempen bantahan awam sedang dilakukan oleh DSAI yang mendakwa Barisan Nasional melakukan penipuan undi secara meluas. Pada Pilihan raya umum 5 Mei yang lalu, Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak dan Barisan Nasional kembali meneruskan pemerintahan setelah berjaya dalam PRU ke 13 iaitu yang paling sengit dalam sejarah.

Jusuf Kalla berkata lagi bahawa kedua-dua calon tersebut yang dikira sebagai kawan lama beliau dalam politik, telah membuat perjanjian bertulis pada bulan April 2013 bagi mengelakkan serangan peribadi antra satu sama lain semasa berkempen dan seterusnya menerima apa sahaja keputusan yang bakal diumumkan. Menurut Jusuf Kalla, perjanjian itu dicadangkan oleh Anwar sendiri.

Seterusnya, Anwar Ibrahim mengakui beliau telah membuat perjanjian dengan Najib Razak, dengan Jusuf Kalla sebagai pengantara, tetapi berkata perjanjian itu terbatal kerana Barisan Nasional sendiri tidak menjalankan kempen tersebut dengan telus.

Bacaan selanjutnya sila klik pautan berikut:

http://online.wsj.com/article/SB10001424127887323336104578503170302457636.html

Sekadar mengikuti dan membaca perkembangan berita di atas. Benarkah wujud perjanjian rahsia tersebut? Atau ia sekadar satu propaganda daripada akhbar asing bagi mengeruhkan lagi keadaan? Masa bakal menentukan...aynora.nur
#Inspirasi Wanita❤:
Segala sesuatu dalam hidup ini akan pergi dan tidak pernah lagi kembali, ;) :) kecuali DOA. Ia pergi dengan HARAPAN dan Ia kembali dengan REDHA dan KURNIA..
Tag : Info PRU13

Aynora Nur seorang blogger part time di Johor, Malaysia. Lulusan MBA. Aktif berblog sejak tahun 2010. Hubungi saya untuk Promosi produk dan servis. • Daily PV : 35,000 - 45,000 Info lanjut di about me ...
 

USERS
1 Komentar untuk "Disebalik PRU 13 | Ada Perjanjian Rahsia Yang Gagal?"

Apa perlu dan munasabahnya perjanjian itu..???

DISCLAIMER: All content provided on this "Aynorablogs.Com – Inspirasi Wanita" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Aynorablogs.Com – Inspirasi Wanita will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.

loading...
loading...
Back To Top