Makanan Yang Menggemukkan

aynora nur | 03 June, 2013,11:52 AM |
Advertisement
Makanan Yang Menggemukkan | Makanan yang kita makan memang mempengaruhi tubuh badan dan kesihatan kita dalam jangka panjang. Memang benar ada sesetengah pihak berpendapat makanlah selagi boleh, nanti jika dah tak boleh makan...menyesal pula!

Namun begitu kita harus berhati-hati memilih makanan yang sihat untuk tubuh kita. Berikut antara makanan yang mengemukkan kerana kandungan kalorinya yang tinggi.

Ais krim salah satu makanan yang tinggi kalorinya dan kandungan gula


Makanan Yang Menggemukkan 


1. Aiskrim tinggi kandungan lemak, gula dan kalori.
2. Kerepek kentang mengandungi garam, lemak, gula dan kalori yang amat tinggi.
3. Sosej tinggi kandungan lemaknya.
4. Makanan bergoreng tinggi kandungan lemak.
5. Makanan segera seperti kentang goreng tinggi kandungan lemak dan kalorinya.
6. Minuman bersoda tidak mengandungi zat. Kandungan gula, sodium dan kalorinya tinggi.
7. Bijirin manis dengan kandungan karbohidrat yang tinggi meningkatkan gula darah dan penimbunan lemak tubuh.
8. Susu berkrim mengandungi lemak yang amat tinggi. Gantikan dengan susu tanpa lemak.
9. Roti yang diperbuat daripada tepung adalah tinggi kandungan lemak dan karbohidrat. Gantikan dengan roti yang diperbuat daripada oat.

Apa yang eloknya, kita bersederhana dalam mengambil sebarang makanan walaupun itu adalah makanan kegemaran kita. Betul tak?
Tag : Tips Sihat
Aynora Nur adalah seorang penulis blog separuh masa, terlibat dalam bidang hartanah dan perkhidmatan – di Johor, Malaysia. Lulusan MBA. Aktif berblog sejak tahun 2010. Hubungi saya untuk Promosi produk dan servis • Entry kekal di blog • • Pakej mengikut bajet • Daily PV : 35,000 - 45,000 • Monthly PV : 1.1juta - 1.5juta. Info lanjut di about me ...
 
loading...
2 Komen untuk "Makanan Yang Menggemukkan "

ohh sy plak nak menggemukkan badan hehehe

nak makan apa pun boleh sebenarnya...tapi kenalah tau cara pemakanan yang betul kan? jangan main hentam jer...

DISCLAIMER: All content provided on this "Aynorablogs.Com – Inspirasi Wanita" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Aynorablogs.Com – Inspirasi Wanita will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.

Kisah 25 Filsuf Barat (MATLUTHFI)!! Harga cuma RM22.50 (Asal RM25.00)!

Buat Duit Blog
Back To Top