Header Ads

Drama Teduhan Kasih Jadi Fenomena


Advertisement
Drama Teduhan Kasih Jadi Fenomena | Saya terbaca dalam metro hari ini (5/7/2013) bahawa drama adaptasi novel berjudul Teduhan Kasih dapat rating yang tinggi sepanjang ditayangkan dalam slot Akasia TV3. Agak-agaknya, siapa yang jadi penonton tu? Semestinya kaum wanita yang ramai menonton drama, lebih-lebih lagi drama air mata, betul tak?


Sebab-sebab Teduhan Kasih jadi fenomena:

1. kisah yang dekat dengan hati masyarakat melayu
2. adaptasi dari novel yang popular dan banyak promosi
3. heronya yang cool (mungkin...?)
4. heroinnya yang asyik kena buli tetapi pada pertengahan cerita dengan tabahnya dia lawan balik
5. watak jahatnya yang menjadi (Nabila la tu...)
6. balasan yang memuaskan hati bagi orang yang jahat pada akhir cerita...

Itulah antara faktor yang menjadikan Teduhan Kasih begitu diminati ramai. Khabarnya, untuk episod akhir sahaja di tonton oleh hampir 4.1 juta orang. Fuh!! Memang fenomena...
Advertisement

6 comments:

  1. ada blog tak famous beritahu cerita ini ada persamaan dengan drama korea. Tapi apabila diselidik memang ada persamaan ketara. Ditiru atau meniru wallahualam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah namanya kehidupan, copy & paste tak dapat lari..huhu. Kadang2 tiru ada faedahnya untuk semua.

      Delete
  2. Memang berhantu drama ni.. Macam tak puas pulak layan cerita ni.. Hehe.. Drama baru yg ganti cerita ni macam tak berapa mengancam jer.. Huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang baru Demi Dia, belum layan lagi..

      Delete
  3. memang besh....klu tertinggal sanggup tgk balik kat tonton

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu yati, saya tengok pun dah separuh jalan je. Nanti boleh tengok kat tonton, kan..

      Delete

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.

Powered by Blogger.