Membeli belah di Zalora Malaysia

Tudung kanak-kanak
Membeli belah di Zalora ni memang tak pernah terfikir pun. Entah kenapa pada satu hari saya ternampak iklan kasut yg saya minat sangat, terus aje layari website dia orang. Tengok kasut tersebut ada saiz kaki saya terus sambar satu tanpa berfikir 2 kali dah.

Nak tengok kasut yg saya beli tu?




Kasut ni bersaiz 8/39. Jenama Larrie dengan harga RM99.90. Oleh kerana saya membeli barang pada harga melebihi RM75, maka kos pos adalah percuma.




Ada yang pernah kena tipu dengan zalora ni, tetapi kita kena berwaspada bila berurusniaga jual beli secara online ni. Antara yang boleh kita lakukan adalah:

1. Baca terma dan syarat dengan betul.
2. Pastikan saiz dan warna yg dipilih adalah tepat.
3. Simpan semua resit order, email conversation dan resit bayaran
4. Rajin dan berani follow up.
5. Bila Barang sampai semak dan pastikan semuanya seperti yg kita mahukan.

Selamat bershopping...


9 comments:

  1. fae sekarang minat flat shoes. my high heels collect dusts je inside shoe rack haha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fae, sometimes we need that flat shoes too, but for office attire better choose that have a heels at least...

      Delete
  2. cantik kasut tu. seronoklah pergi kerja dengan kasut baru :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. t/kasih ciklaili. dah pakai pun dan rasa selesa.

      Delete
  3. Teringin gak nak membeli tapi takut gak sbb nnt lain lak yg smpai... Huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau takut beli kasut, beli yg lain seperti skirt atau blouse..

      Delete
  4. numpang singgah sejenak,,,

    nice post

    ReplyDelete

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.

Powered by Blogger.