loading...

Review Ringkas Darlie Expert Fresh

aynora nur | 30 April, 2014,9:38 AM |

Review Ringkas Darlie Expert Fresh - Rasa kesegaran unik Darlie adalah jenama yang dipercayai dalam penjagaan kesihatan mulut. Ia bermaksud, gigi putih bersih dan mulut segar, menjadikan penampilan anda begitu menarik dan berkeykinan walau di mana sahaja anda berada.


Darlie Expert Fresh


Darlie Expert Fresh terbukti secara klinikal 12 jam terhadap nafas berbau. Mengandungi formula Zink Citrate yang diperbaharui yang berkesan mengurangkan bakteria lisan dan melindungi nafas berbau. 

  • Menyerang sumber nafas berbau dan berkesan mengurangkan bakteria oral 
  • Membentuk perisai pelindung untuk mengelakkan plak terbentuk, memberi nafas segar yang tahan lama  
Terdapat dalam 2 saiz: 120g, 40g

Untuk maklumat lanjut boleh layari FB Darlie Malaysia.


Info nafas berbau...

"SEBENARNYA banyak perkara yang menyumbang kepada berlakunya nafas berbau dan permasalahan ini juga boleh dikategorikan sebagai tanda diri kita berpenyakit." Itu antara kenyataan awal diberikan oleh Pakar Pembedahan Pergigian, Pusat Perubatan Pantai Kuala Lumpur, Dr. Naseem Banu Sadruddin, sebaik sahaja diajukan persoalan adakah masalah nafas berbau merupakan simptom awal seseorang itu menghidap penyakit dalaman atau sebaliknya.

MENURUT Dr. Naseem Banu, sekiranya masalah tersebut bukan terhasil daripada penyakit dalaman yang dialami individu tersebut, ia sebenarnya adalah disebabkan oleh bakteria yang berkumpul di dalam mulut akibat daripada penjagaan oral yang tidak betul.

Begitupun, penurunan kandungan air liur di dalam mulut juga adalah antara penyebab nafas berbau. Disebabkan itu juga Dr. Naseem Banu menasihatkan, individu yang mengalami masalah nafas berbau perlu menjalani pemeriksaan terlebih dahulu sebelum boleh diklasifikasikan sama ada ia hanya disebabkan penjagaan oral yang tidak betul atau merupakan satu penyakit berpunca daripada dalam badan.

"Bagi mereka yang tidak mengalami sebarang penyakit mulut seperti tonsil, resdung, sakit tekak, selesema, demam, kencing manis, penyakit hati, penyakit buah pinggang, kanser mulut, dan sebagainya, nafas berbau ini selalunya berpunca daripada penjagaan oral (mulut) yang tidak betul.


Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Kesihatan/20140128/kn_01/Nafas-berbau-tanda-penyakit#ixzz30KQ9fyB6


p/s: Ini adalah review ringkas kerana dapat CPUV Nuffnang...hihi
#Inspirasi Wanita❤:
Segala sesuatu dalam hidup ini akan pergi dan tidak pernah lagi kembali, ;) :) kecuali DOA. Ia pergi dengan HARAPAN dan Ia kembali dengan REDHA dan KURNIA..
Tag : Iklan, Nuffnang

Aynora Nur seorang blogger part time di Johor, Malaysia. Lulusan MBA. Aktif berblog sejak tahun 2010. Hubungi saya untuk Promosi produk dan servis. • Daily PV : 35,000 - 45,000 Info lanjut di about me ...
 

USERS
0 Komen untuk "Review Ringkas Darlie Expert Fresh"
DISCLAIMER: All content provided on this "Aynorablogs.Com – Inspirasi Wanita" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Aynorablogs.Com – Inspirasi Wanita will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.

Back To Top