Drama Korea You’re Surrounded

aynora nur | 11 May, 2014,7:37 AM |
Advertisement
Drama Korea You’re Surrounded - Drama korea bergenre aksi dan kepolisan telah ditayangkan di saluran Astro One Hd dan menggantikan drama bersiri 3 Days. Dengarnya, drama korea  bertajuk You're Surrounded ini mendapat rating yang sangat bagus di korea.


Sinopsis drama korea You're Surrounded






Empat orang pegawai polis yang berani, dilakonkan oleh  - Eun Dae Gu (Lee Seung Gi), Eo Soo Sun (Go Ara), Park Tae Il (Ahn Jae Hyun), dan Ji Gook (Park Jung Min) - yang sama sekali tidak pernah bermimpi untuk menjadi pegawai polis, tiba di Balai Polis Gangnam untuk mendaftar diri pada hari pertama di tempat kerja.

Manakala, Seo Pan Suk (Cha Seung Won) tidak bernasib baik telah bertembung dengan empat orang pegawai polis terbabit. Sementara itu, Eun Dae Gu segera dapat mengingati Seo Pan Suk selepas sebelas tahun tidak bertemu.

Secara ringkasnya drama Korea 'You’re Surrounded' mengisahkan empat orang pegawai polis yang agak ranggi yang bekerja dalam satu pasukan bagi menyelesaikan masalah jenayah di kawasan Gangnam di daerah Seoul. Lama kelamaan mereka menjadi pegawai polis yang sebenar di bawah seliaan seorang ketua yang tegas bernama Seo Pan Suk (Cha Seung Won).

Dibintangi: Lee Seung Ki, Cha Seung Won (Athena: Goddess Of War), Go Ah Ra, Ahn Jae Hyun (My Love From The Star).


Info drama Korea You're Surrounded


Drama: You're All Surrounded/ You're Surrounded
Pengarah: Yu In-Sik
Penulis: Lee Jung-Sun
Network: SBS
Jumlah Episode: 20
Mula siaran: May 7 - July 10, 2014
Waktu siaran: Rabu & khamis, pukul 21:55 (9.55 malam)
Bahasa: Korean

Ramai penonton beranggapan drama Korea You're Surrounded adalah sebuah drama yang menarik, ada campuran komedi dan aksi, ada disisipkan cerita cinta romantik dan gabungan pelakon-pelakon yang membawakan watak masing-masing dengan berkesan telah menjadikan drama bersiri kepolisan ini tidak jemu untuk ditonton.

Walaupun ia baru sahaja disiarkan oleh saluran SBS di Korea, tetapi telah mencapai rating tertinggi dalam tayangan pertamanya.

Secara keseluruhan, You're Surrounded memang bagus ditonton oleh seisi keluarga. Setiap watak dibawakan dengan bagus dan dengan menonton drama Korea ini kita seolah-olah digambarkan dengsn Kisah kehidupan anggota polis di Korea.

Selamat menonton dan mengambil manfaat daripadanya.
Tag : Korean Time
Aynora Nur adalah seorang penulis blog separuh masa, terlibat dalam bidang hartanah dan perkhidmatan – di Johor, Malaysia. Lulusan MBA. Aktif berblog sejak tahun 2010. Hubungi saya untuk Promosi produk dan servis • Entry kekal di blog • • Pakej mengikut bajet • Daily PV : 35,000 - 45,000 • Monthly PV : 1.1juta - 1.5juta. Info lanjut di about me ...
 
loading...
6 Komen untuk "Drama Korea You’re Surrounded"

Macam best kan.... akk dah download dlm henpon ep 1 n 2 ada masa leh layan sambil lipat baju...hhee

Sudah nonton 3episode tapi kok aku ngerasa kurang greget ya aktingnya lee seung gi.....?!
Sebenarnya aku ngefuns juga sama dia tapi kok kali ini terkesan biasa biasa aja,pas pasang wajah jutek kelihatan banget maksa dan nggak natural gitu..
Kalau aktingnya Cha Seung Won sih,udah pasti tidak diragukan lagi,akting apapun dia tetap okey..
Aku berharap episode berikutnya lebih menarik dan ga' ngecewakan.

Aku sudah nonton 3 episode, kisahnya sih menarik..tapi kok kurang greget aktingnya Lee Seung Gi...?? Pas pasang muka jutek kelihatan banget maksa dan tidak alami.
Kalau untuk senior Cha sih aktingnya sudah tidak diragukan lagi,mau akting apapun tetap oke.
Aku sih berharap episode berikutnya jauh lebih menarik!!!

ya, mungkin tidak seperti yang kita harapkan. Cuba tunggu episod seterusnya...

Cer crita skit nk download camna & dari laman web mana..

DISCLAIMER: All content provided on this "Aynorablogs.Com – Inspirasi Wanita" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Aynorablogs.Com – Inspirasi Wanita will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.

Kisah 25 Filsuf Barat (MATLUTHFI)!! Harga cuma RM22.50 (Asal RM25.00)!

Buat Duit Blog
Back To Top