Petua Mudah Dan Murah Merawat Resdung

aynora nur | 26 September, 2014,4:28 PM |
Advertisement
Petua Mudah Dan Murah Merawat Resdung - Mengikut istilah perubatan tradisional resdung merupakan kerengsangan hidung yang boleh menyebabkan hidung dan organ-organ lain menjadi gatal dan menimbulkan ketidakselesaan. Manakala, ikut sainsnya pula resdung adalah virus kanser yang hidup di bawah lapisan kulit. Ia mengalirkan darah kotor yang menjadi punca kepada kerosakan kulit muka. Virus ini turut mengalir bersama darah yang boleh menjadi punca kepada kerosakan organ-organ tertentu dalam badan.


sumber google

Namun begitu kita boleh merawat resdung dengan pelbagai cara samada menggunakan cara rawatan tradisonal ataupun berjumpa doktor yang pakar dalam merawat penyakit resdung ini.  

Petua Mudah Dan Murah Merawat Resdung

Ada satu cara yang paling mudah untuk merawat resdung tersebut. Petua yang paling mudah dan berkesan ialah dengan mengamalkan menyedut air ke dalam hidung (seperti sebelum kita berwuduk). Kemudian picit sebelah hidung dan hembuskan sekuat hati. Buatlah berulang-ulang kali sehingga selesai kedua-duanya. Selepas itu basuhlah muka dengan bersih. Lakukan ini setiap kali setelah sampai ke suatu destinasi, baik ke pejabat, bersantai, beriadah atau pulang ke rumah malah ke mana saja. Kesannya sungguh menakjubkan.

Cubalah! Jika tidak dicuba bagaimana kita mahu tahu keberkesanannya, kan? 

Untuk bacaan lanjut tentang resdung, boleh layari website berikut: http://resdung.delimarubie.my/apaituresdung.php
Tag : Petua
Aynora Nur adalah seorang penulis blog separuh masa, terlibat dalam bidang hartanah dan perkhidmatan – di Johor, Malaysia. Lulusan MBA. Aktif berblog sejak tahun 2010. Hubungi saya untuk Promosi produk dan servis • Entry kekal di blog • • Pakej mengikut bajet • Daily PV : 35,000 - 45,000 • Monthly PV : 1.1juta - 1.5juta. Info lanjut di about me ...
 
loading...
11 Komen untuk "Petua Mudah Dan Murah Merawat Resdung"

It's so great piece of entry... Thank you so much

petua guna barang dapur pulak.. blend kering daun pandan & perah limau nipis, sapu kat muka.. nanti ulat tu keluar :)

WELCOME SIR...THANKS FOR READING HERE..

Hubby ada ajar buat mcm ni.. Tp jrg buat.. Huhu..

Mungkin bila saatnya tiba, ia amat berguna.

cuba amlakan minuman perahan jus limau kasturi pagi dan malam..isyaAllah akan ada perubahannya. Cubalah..
jempot lawat blog saya..
http://akmalrusyd.blogspot.com

terima kasih share petua mudah ni, boleh sama2 amalkan..

thanks 4 sharing :)
nak kasi kat husband petua ni sbb dia mmg ade resdung teruk

Assalam , masalah resdung memang sangat menganggu bukan ?Jangan ambil mudah dengan masalah resdung ini tau ! Ada cara untuk Mengatasi Masalah Resdung Dengan Cara Yang Berkesan Dan Selamat
Anda mesti sayangkan diri anda kan ??Jom lah sama sama kita berubah untuk kehidupan yang lebih baik .Sekiranya anda ada apa apa kemusykilan atau pertanyaan berkenaan masalah kesihatan anda , jangan tangguh tangguh lagi untuk hubungi saya (Whatsapp +60107096284 Aini)

DISCLAIMER: All content provided on this "Aynorablogs.Com – Inspirasi Wanita" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Aynorablogs.Com – Inspirasi Wanita will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.

Kisah 25 Filsuf Barat (MATLUTHFI)!! Harga cuma RM22.50 (Asal RM25.00)!

Buat Duit Blog
Back To Top