loading...

Siaran Langsung Bajet 2015 di Saluran Astro Awani

aynora nur | 09 October, 2014,9:22 AM |

Siaran Langsung Bajet 2015 di Saluran Astro AwaniUcapan Bajet 2015 akan dibentangkan secara langsung dari Parlimen Malaysia oleh YAB Dato' Sri Mohd Najib Bin Tun Haji Abdul Razak, Perdana Menteri dan Menteri Kewangan pada 10 Oktober 2014 (Jumaat) bermula jam 4.00 petang. Bagi anda yang tidak dapat mengikuti pembentangan Bajet 2015 ini di kaca televisyen melalui stesyen TV seperti TV3, TV Al Hijrah dan BERNAMA, RTM dan ASTRO, anda bolehlah mengikutinya secara webcasting melalui Portal Perbendaharaan Malaysia - http://www.treasury.gov.my.


sumber: astro awani


Teks Ucapan Bajet 2015 dan Laporan Ekonomi 2014/2015 boleh didapati di Portal Perbendaharaan Malaysia sejurus selepas YAB Dato' Sri Mohd Najib Bin Tun Haji Abdul Razak habis membentangkan Bajet 2015. Selain itu, ia juga boleh dimuat turun melalui laman web agensi-agensi di bawah Kementerian Kewangan Malaysia seperti Lembaga Hasil Dalam Negeri, Kastam, Bank Negara Malaysia dan lain-lain lagi.

Persoalannya adalah apakah perkara yang ingin sekali anda tahu daripada bajet 2015 ini? Adakah berkenaan sara hidup, BRIM ataupun hal perumahan?

Siaran Langsung Bajet 2015 di Saluran Astro Awani 

Anda juga boleh menonton live streaming pembentangan Bajet 2015 dari saluran berita sensasi iaitu Astro Awani. Antara perkara dan isu menarik yang mendapat perhatian majoriti rakyat Malaysia pada Bajet 2015 adalah:

http://www.astroawani.com/videos/show/bajet-2015/liputan-bajet-2015-di-astro-awani-41969

http://www.astroawani.com/videos/live 

http://www.astroawani.com/topic/Bajet+2015


1. Kos sara hidup tumpuan tertinggi rakyat Malaysia untuk Bajet 2015
2. Apakah bentuk bantuan paling penting untuk generasi muda negara pada Bajet 2015 nanti? Adakah peluang pekerjaan, pendidikan ataupun rumah?
3. PKS perlukan lebih sokongan untuk tampil dengan idea-idea inovatif
4. Gen Y mahu peruntukan yang adil dan menyeluruh termasuklah meneruskan pemberian baucer buku seperti dalam bajet 2014
5.  Macro Kiosk Bhd, penyedia teknologi komunikasi mudah alih, berharap akan ada lebih banyak insentif dan sokongan bagi syarikat-syarikat teknologi mudah alih dalam Bajet 2015
6. Golongan OKU mahukan inisiatif strategik
7. Perkenal insentif cukai untuk amalan jimat tenaga

Live Streaming Bajet 2015 Pada 10 Oktober 2014 Di Parlimen

Untuk menonton pembentangan Bajet 2015 Malaysia secara atas talian (live streaming) di internet, layari pautan ataupun klik pada tajuk pautan (link) yang disertakan dalam ruangan dibawah

Link, http://tv1.rtm.gov.my (Mystream RTM TV1 (Rasmi))


Selamat menonton Pembentangan Bajet 2015 di Astro Awani.


Tambahan!!

SIARAN SECARA LANGSUNG UCAPAN BAJET 2015 MELALUI PORTAL PERBENDAHARAAN MALAYSIA


Pembentangan Bajet 2015 oleh YAB Dato’ Sri Mohd Najib Bin Tun Haji Abdul Razak, Perdana Menteri Malaysia dan Menteri Kewangan akan diadakan seperti berikut:

Tarikh : 10 Oktober 2014 (Jumaat)

Masa : 4.00 petang

Tempat : Parlimen Malaysia


Teks Ucapan Bajet 2015 dan Laporan Ekonomi 2014/2015 juga boleh dimuat turun dari Portal Perbendaharaan Malaysia sejurus selepas YAB Dato’ Sri Mohd Najib Tun Abdul Razak selesai membentangkan Bajet 2015.

Selain dari itu Bajet 2015 juga boleh diakses melalui:

· Pautan – http://www.treasury.gov.my

· Pautan menerusi laman web agensi-agensi di bawah Kementerian Kewangan seperti berikut:

o Kastam Di Raja Malaysia – http://www.customs.gov.my

o Bank Negara Malaysia – http://www.bnm.gov.my

o Suruhanjaya Sekuriti – http://www.sc.com.my

o Lembaga Hasil Dalam Negeri – http://www.hasil.gov.my 

#Sumber Portal Rasmi Kementerian Pendidikan Malaysia
#Inspirasi Wanita❤:
Segala sesuatu dalam hidup ini akan pergi dan tidak pernah lagi kembali, ;) :) kecuali DOA. Ia pergi dengan HARAPAN dan Ia kembali dengan REDHA dan KURNIA..

Aynora Nur seorang blogger part time di Johor, Malaysia. Lulusan MBA. Aktif berblog sejak tahun 2010. Hubungi saya untuk Promosi produk dan servis. • Daily PV : 35,000 - 45,000 Info lanjut di about me ...
 

USERS
0 Komen untuk "Siaran Langsung Bajet 2015 di Saluran Astro Awani"
DISCLAIMER: All content provided on this "Aynorablogs.Com – Inspirasi Wanita" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Aynorablogs.Com – Inspirasi Wanita will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.

Back To Top