loading...

Cara Mengisi Borang Br1m Permohonan Baru Bagi Yang Belum Pernah Menerima Br1m

aynora nur | 18 November, 2014,8:08 PM |

Cara Mengisi Borang Br1m Permohonan Baru Bagi Yang Belum Pernah Menerima Br1m - Bagi anda yang layak memohon Br1m, pendaftaran baru atau kemaskini data pemohon akan mula dibuka pada 1 Disember 2014 hingga 31 Disember 2014.

Cara Mengisi Borang Br1m Permohonan Baru


* Permohonan baru bermakna anda belum pernah menerima Br1m sebelum ini. Cara-caranya adalah seperti berikut:

1. Lawati ebr1m.hasil.gov.my

2. Isikan maklumat yang diperlukan di kotak yang disediakan dan click pada butang sebelah kiri, “Permohonan Baru”

(Nombor IC dan tarikh lahir mesti sepadan untuk meneruskan urusan)

borang br1m guide 1
3. Masukkan maklumat peribadi anda, seperti; parlimen : Masjid tanah. DUN : Tanjung Bidara.

borang br1m guide 2

4. Isikan maklumat peribadi bahagian 2 untuk ‘tanggungan’.  Pautan pada tanggungan boleh dibesarkan, sila click untuk tambah atau buang baris. Jika anda belum mempunyai pendapatan, hanya isikan kotak, ‘sendiri’ dengan RM0.00.

borang br1m guide 3

5. Pastikan semua maklumat adalah betul, terutamanya alamat rumah dan nombor akaun bank. Sila tick ( _/ ) kotak setuju terima syarat untuk meneruskan.

cara mengisi borang br1m step 4

6. Anda mesti nampak pop-up window memberitahu, “Permohonan Anda Telah Berjaya Dihantar”.

7. Langkah paling penting adalah untuk mencetak borang tersebut. Jika anda tiada printer, boleh simpan dulu data tersebut dan cetak kemudian. Cara SAVE, boleh right click pada dokumen atau tekan CTRL + S  pada keyboard.


cara mengisi borang br1m step 8

Nota:
Gunakan Br1m dengan bijaksana dan jangan membazir untuk benda yang tidak berfaedah.

Untuk bantuan berjumlah RM950 dan RM750, baki bantuan akan dimasukkan ke dalam akaun anda pada bulan May dan September 2015.


DOWNLOAD BORANG Br1m 2014 DISINI!!!


Rujukan: http://bantuanrakyat1malaysia.com/2013/12/22/step-by-step-mengisi-borang-br1m-2014/#ixzz3JPUkZBNb
#Inspirasi Wanita❤:
Segala sesuatu dalam hidup ini akan pergi dan tidak pernah lagi kembali, ;) :) kecuali DOA. Ia pergi dengan HARAPAN dan Ia kembali dengan REDHA dan KURNIA..

Aynora Nur seorang blogger part time di Johor, Malaysia. Lulusan MBA. Aktif berblog sejak tahun 2010. Hubungi saya untuk Promosi produk dan servis. • Daily PV : 35,000 - 45,000 Info lanjut di about me ...
 

USERS
0 Komen untuk "Cara Mengisi Borang Br1m Permohonan Baru Bagi Yang Belum Pernah Menerima Br1m "
DISCLAIMER: All content provided on this "Aynorablogs.Com – Inspirasi Wanita" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Aynorablogs.Com – Inspirasi Wanita will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.

Back To Top