Jom Kurus! Timbang Berat Badan

aynora nur | 21 December, 2015,8:25 AM |
Advertisement
Jom Kurus! Timbang Berat Badan - Nak kurus tak? Mestilah nak, kan? Siapa yang tidak mahu kurus. Kurus bukan setakat untuk memudahkan kita berfesyen, meningkatkan keyakinan diri dan kelihatan cantik tetapi yang selebihnya tentu mudahkan kita untuk beribadat kepada Allah SWT.

Dalam artikel jom Kurus! sebelum ini saya ada kata ketahui BMI anda. Kemudian seterusnya timbanglah berat anda untuk memulakan program diet anda secara teratur dan santai.

Jom Kurus! Timbang Berat Badan


Ingat ya, lakukannya dengan rilek. Jangan stress..hehe


Jom Kurus! Timbang Berat Badan


Ok.

Sebelum memulakan program jom kurus anda, apa yang penting adalah ketahui berat anda sekarang. Iaitu sebelum memulakan jom kurus! tersebut. Timbang betul-betul dan dalam keadaan anda yang santai. Jangan sorokkan berat anda. Bila sudah tahu, tulis berat anda sekarang pada papan kenyataan (jika ada), atau tulis besar-besar pada kalendar di rumah anda.

Tak tahu nak timbang kat mana? Pergi je ke shopping complex. Ataupun belilah penimbang sendiri. 

Jangan tergesa-gesa. Hari ini anda mungkin hanya buat satu perkara sahaja, maka biarkanlah.


Kenapa kena timbang berat badan?


Sebelum memulakan sesuatu diet kita hendaklah tahu apa yang kita harapkan atau sasaran diet kita. Contohnya kita mahu turunkan berat sebanyak 3 kg seminggu. Jadi, ketahui berat badan anda untuk dijadikan perbandingan turun atau naik berat badan tersebut.




Jangan-jangan turun yang diharap, naik pula 3 kg seminggu, macam mana tu?? Ha-ha..

Bersabarlah dalam diet anda. Ikuti langkah-langkah yang disarankan dengan perlahan-lahan tetapi berterusan. Ingat ya...berterusan...

Selamat berdiet. Baca artikel selanjutnya dalam jom kurus! akan datang.

Tag : Diet
Aynora Nur adalah seorang penulis blog separuh masa, terlibat dalam bidang hartanah dan perkhidmatan – di Johor, Malaysia. Lulusan MBA. Aktif berblog sejak tahun 2010. Hubungi saya untuk Promosi produk dan servis • Entry kekal di blog • • Pakej mengikut bajet • Daily PV : 35,000 - 45,000 • Monthly PV : 1.1juta - 1.5juta. Info lanjut di about me ...
 
loading...
0 Komen untuk "Jom Kurus! Timbang Berat Badan"
DISCLAIMER: All content provided on this "Aynorablogs.Com – Inspirasi Wanita" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Aynorablogs.Com – Inspirasi Wanita will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.

Kisah 25 Filsuf Barat (MATLUTHFI)!! Harga cuma RM22.50 (Asal RM25.00)!

Buat Duit Blog
Back To Top