Maharaja Lawak Mega 2016 Minggu Ketiga

Tudung kanak-kanak
Maharaja Lawak Mega 2016 Minggu Ketiga - MLM 2016 minggu ketiga malam tadi membawa tema ala Hindustan atau Bollywood. Apa-apa saja berkaitan filem hindustan seperti tema air mata, lagu, tarian dan bahasa pertuturan ala Hindi...

Bila tengok persembahan lawak malam tadi, rata-rata menghiburkan namun ada beberapa kumpulan sahaja yang agak menonjol. Biasalah...lawak ni kadangkala ada pasang surutnya. Ada ketika kita banyak idea dan ada waktu tertentu idea dan lawak semuanya kelaut...heheh

Kebanyakan perserta malam tadi membuat persembahan yang agak sama, dan yang paling ketara ramai yang sibuk buka sari...

Maharaja Lawak Mega 2016 Minggu Ketiga


BOCEY

Maharaja Lawak Mega 2016 Minggu Ketiga
Maharaja Lawak Mega 2016 Minggu Ketiga
Kumpulan Bocey mana pernah menghampakan peminat‪#‎MaharajaLawakMega‬ 2016. Tonton persembahan mereka diminggu ketiga memang tak kering gusi! Kumpulan BOCEY mempersembahkan lawak ala Hindustan iaitu kisah pengarah sedang buat ujibakat cari hero & heroin filem. Haha...lawak la si Fad pakai macam Rajnikanth. Tak tahan rambut dia...legend! Acey & Abam pun ok. Kombinasi yang serasi dan sempoi.

LOL


Hindustan dan bunyi guruh petir memang tak lari dalam filem-filem diorang. Kumpulan LOL pula bawak tema ibu yang rindukan anaknya. Biasalah dalam filem-filem hindustan, mesti banyak kisah-kisah airmata yang dipaparkan. Namun agak kurang menyengat pula persembahan LOL dalam MLM2016 minggu ketiga ini. Agaknya sebab ramai lagi kumpulan buat lawak lagi best!


PUTEH


Kumpulan PUTEH rasanya yang paling lawak malam tadi. Mereka merendah diri terima pujian dan kritikan. Tema percintaan ala Hindustan paling sweet dari kumpulan ‪#‎Puteh‬. Percintaan ala Bollywood yang sweet tapi ganas tu...main campak-campak..hehe


JORAS

Kumpulan JORAS pula bawa aksi ala polis dalam filem hindustan. Perghh dia punya aksi kejar mengejar kalah cheetah kejar mangsa! Dalam aksi kali ini Rahim kena pakai sari, lawak betul tengok dia menari. Haha...namun keseluruhannya hambar. Ada part-part yang tak lawak langsung!

Dalam minggu ketiga ini juri yang hadir adalah Ziana Zain, Najib Ali, Scha Al Yahya & Shahiezy Sam. Bunga Citra Lestari tak ada...  

No comments

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.

Powered by Blogger.