loading...

Doa Mendapat Hidayah Berkekalan

aynora nur | 06 March, 2016,5:52 PM |

Doa Mendapat Hidayah Berkekalan. Berkali-kali saya teringat kata-kata ustaz ketika perhimpunan sekolah dahulu bahawa doa adalah senjata orang mukmin. Dan bila dah pandai baca buku-buku karangan ulamak terkenal, keyakinan saya semakin menebal. Setiap kali ada masalah atau hajat, saya akan berdoa kepada Allah SWT.

Selain itu apa yang perlu ada dalam doa-doa seorang mukmin adalah agar selalu ditetapkan iman dan dilimpahkan dengan taufik dan hidayah Allah.

Di bawah ini saya kongsikan doa agar mendapat hidayah yang berkekalan daripada Allah SWT iaitu Tuhan yang memberikan kita hidayah tersebut.


Doa Mendapat Hidayah BerkekalanDoa Mendapat Hidayah Berkekalan

Doa Mendapat Hidayah Berkekalan Dalam RumiRabbanaa Laatuzigh qulubanaa ba'da izzhadaitanaa wahablanaa mil ladunk karohmah

Innaka anttalwahhaab

Maksudnya:

Ya Tuhan kami! Jangan Engkau memesongkan hati kami sesudah Engkau beri petunjuk kepada kami, dan kurniakan kepada kami limpah rahmat dari sisiMu, Sesungguhnya Engkau jua Tuhan yang melimpah-limpah pemberianNya.

Semoga perkongsian di atas dapat memberikan manfaat dan ilmu baru yang dapat diamalkan oleh kita semua agar diberikan hidayah yang berkekalan.

#sebarkan bahagia

#Inspirasi Wanita❤:
Segala sesuatu dalam hidup ini akan pergi dan tidak pernah lagi kembali, ;) :) kecuali DOA. Ia pergi dengan HARAPAN dan Ia kembali dengan REDHA dan KURNIA..
Tag : Himpunan Doa

Aynora Nur seorang blogger part time di Johor, Malaysia. Lulusan MBA. Aktif berblog sejak tahun 2010. Hubungi saya untuk Promosi produk dan servis. • Daily PV : 35,000 - 45,000 Info lanjut di about me ...
 

USERS
0 Komen untuk "Doa Mendapat Hidayah Berkekalan"
DISCLAIMER: All content provided on this "Aynorablogs.Com – Inspirasi Wanita" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Aynorablogs.Com – Inspirasi Wanita will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.

Back To Top