Resepi Smoothie Twin Bean

aynora nur | 28 March, 2016,3:58 PM |
Advertisement
Resepi Smoothie Twin Bean. Cuaca panas-panas macam ni memang sedap bila dapat makan manisan yang sejuk dan berperisa. Kalau perisa mangga pun sedap, hihi..

Kali ni saya nak share resepi Smoothie ..apa bendanya tu? Ala... bubur buah/ sayur, dimana semua bahan dimasukkan ke dalam blender kemudian diproses hingga halus. Contohnya kalau blender buah epal, buah epal yang dah hancur itulah kita minum atau makan. Tidak perlu ditapis. Kalau jus kita tapis dan ambil airnya. Ha...itulah beza jus dengan smoothie.

Ciri-ciri smoothie : tekstur kental, creamy dan mengenyangkan. Bagus untuk mereka yang sedang berdiet.

Resepi Smoothie Twin Bean
Resepi Smoothie Twin Bean

Resepi Smoothie Twin Bean


Bahan-bahan:

1 sudu besar kacang merah yang telah direbus
1 sudu teh krimer manis
1 sudu gula
1 gelas air kisar @ ice blended
1/2 gelas jelly
5 ketul nata de Coco
1 sudu santan segar
2 sudu teh kacang mung (kacang hijau)

Cara menyediakan smoothie twin bean


1. Kisar kacang merah, kiub ais, gula & krimer manis

2. Masukkan jus ke dalam gelas dan campurkan dengan jelly dan kacang mung yang telah dimasak terlebih dahulu

3. Masukkan nata de Coco di atasnya lalu diikuti santan segar.

Smoothie twin bean siap untuk diminum. Hurmmm...segar rasanya. Ada rasa kacang, santan dan nata de Coco yang kenyal. Nama resepi ni twin bean sebab ada dua jenis kacang di dalamnya iaitu kacang merah & kacang hijau...heheh

Selamat mencuba.
Tag : Resepi
Aynora Nur adalah seorang penulis blog separuh masa, terlibat dalam bidang hartanah dan perkhidmatan – di Johor, Malaysia. Lulusan MBA. Aktif berblog sejak tahun 2010. Hubungi saya untuk Promosi produk dan servis • Entry kekal di blog • • Pakej mengikut bajet • Daily PV : 35,000 - 45,000 • Monthly PV : 1.1juta - 1.5juta. Info lanjut di about me ...
 
loading...
0 Komen untuk "Resepi Smoothie Twin Bean"
DISCLAIMER: All content provided on this "Aynorablogs.Com – Inspirasi Wanita" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Aynorablogs.Com – Inspirasi Wanita will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.

Kisah 25 Filsuf Barat (MATLUTHFI)!! Harga cuma RM22.50 (Asal RM25.00)!

Buat Duit Blog
Back To Top