loading...

Doa Merawat Gout

aynora nur | 26 May, 2016,9:54 AM |

Doa Merawat Gout. Gout adalah penyakit yang sering menyerang golongan lelaki disebabkan kandungan asid urik yang telebih dalam badan. Biasanya sakit gout ni menyerang sendi badan terutamanya pada sendi ibu jari kaki atau pada buku lali. Sakit gout amatlah perit, hinggakan orang yang terkena gout sukar untuk mengerjakan aktiviti harian dengan sempurna termasuklah sukar untuk bersolat.

Selain daripada mengambil penawar gout Rhizoplus Azzahra, anda juga boleh mengamakkan doa merawat gout di bawah ini sebagai alternatif tambahan.

Semoga berjaya ya...;)


Doa Merawat Gout 


Di bawah ini saya kongsikan doa merawat penyakit gout yang saya ambil dari FB AnugerahQuran. 

Doa Merawat Gout


Doa merawat Gout dalam rumi:

Allahumma yaa musagghiralkabiir, wayaamukabbiros saghiir, sogghir maa (sebut nama pesakit) Yaa arhamar raahimiin

Maksudnya:

Ya Allah Yang Maha mengecilkan benda yang besar dan Maha Mengecilkan benda yang kecil, kecilkanlah pada dia (sebut nama pesakit) Ya Allah Yang Maha Mengasihani daripada segala yang mengasihani.

Semoga kita semua beroleh kesembuhan dengan usaha dan ikhtiar memohon kepada Allah dengan bersungguh-sungguh. Hanya Allah Yang maha Penyembuh.

Wallahua'lam...

#sebarkan bahagia, sebarkan doa

#Inspirasi Wanita❤:
Segala sesuatu dalam hidup ini akan pergi dan tidak pernah lagi kembali, ;) :) kecuali DOA. Ia pergi dengan HARAPAN dan Ia kembali dengan REDHA dan KURNIA..
Tag : Himpunan Doa

Aynora Nur seorang blogger part time di Johor, Malaysia. Lulusan MBA. Aktif berblog sejak tahun 2010. Hubungi saya untuk Promosi produk dan servis. • Daily PV : 35,000 - 45,000 Info lanjut di about me ...
 

USERS
0 Komen untuk "Doa Merawat Gout"
DISCLAIMER: All content provided on this "Aynorablogs.Com – Inspirasi Wanita" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Aynorablogs.Com – Inspirasi Wanita will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.

Back To Top