Terima Bayaran Google Adsense Kali Ke 6

aynora nur | 25 July, 2016,12:43 PM |
Advertisement
Terima Bayaran Google Adsense Kali Ke 6. Iklan Adsense telah lama bertapak kat blog ni tetapi baru tahun lepas sekitar Mei 2015 saya merasa hasilnya. Kerana apa? Sebabnya minimum payout yang dibolehkan adalah USD100. Ketika trafik tak memberangsangkan, memang susah nak kumpul USD100 sebulan.

Tetapi, janganlah berputus asa. Kalau terpaksa kumpul setahun pun tak mengapa asalkan ada hasilnya, kan? Nanti bila anda dah capai trafik yang tinggi sehari, iaitu sekitar 50K PV, insyaa Allah setiap bulan anda boleh dapat lebih daripada USD100. Tiap-tiap bulan boleh terima income Google Adsense.

Terima Bayaran Google Adsense Kali Ke 6



Terima Bayaran Google Adsense Kali Ke 6
Kini, saya dah terima payment kali ke 6 untuk income Google Adsense.

Alhamdulillah.

Bayaran untuk iklan Adsense kali ini berjumlah RM893.25 (rujuk prinscreen). Itulah income untuk bulan Jun 2016 yang lepas bersamaan USD232.45. Jumlah dalam ringgit malaysia itu telah ditolak kos admin oleh pihak Bank.

Apakah pandangan korang yang ada pasang iklan GA ni? Adakah berbaloi atau langsung tak ada income yang masuk? Kena ada cara ya kekawan jika nak dapat payment macam saya...

Anda harus ada template blog yang SEO friendly. Kemudian ada kontent blog yang bagus dan berkualti. Tak lupa juga kena rajin update blog supaya iklan sentiasa singgah. Perletakan iklan atau banner juga memainkan peranan dalam menjana income daripada GA ini.

Amacam? Dah boleh hadam apa saya kongsikan secara ringkas tu???

Selamat mencuba ye...
Aynora Nur adalah seorang penulis blog separuh masa, terlibat dalam bidang hartanah dan perkhidmatan – di Johor, Malaysia. Lulusan MBA. Aktif berblog sejak tahun 2010. Hubungi saya untuk Promosi produk dan servis • Entry kekal di blog • • Pakej mengikut bajet • Daily PV : 35,000 - 45,000 • Monthly PV : 1.1juta - 1.5juta. Info lanjut di about me ...
 
loading...
0 Komen untuk "Terima Bayaran Google Adsense Kali Ke 6"
DISCLAIMER: All content provided on this "Aynorablogs.Com – Inspirasi Wanita" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Aynorablogs.Com – Inspirasi Wanita will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.

Kisah 25 Filsuf Barat (MATLUTHFI)!! Harga cuma RM22.50 (Asal RM25.00)!

Buat Duit Blog
Back To Top