Header Ads

Terima Bayaran Google Adsense Kali Ke 6


Advertisement
Terima Bayaran Google Adsense Kali Ke 6. Iklan Adsense telah lama bertapak kat blog ni tetapi baru tahun lepas sekitar Mei 2015 saya merasa hasilnya. Kerana apa? Sebabnya minimum payout yang dibolehkan adalah USD100. Ketika trafik tak memberangsangkan, memang susah nak kumpul USD100 sebulan.

Tetapi, janganlah berputus asa. Kalau terpaksa kumpul setahun pun tak mengapa asalkan ada hasilnya, kan? Nanti bila anda dah capai trafik yang tinggi sehari, iaitu sekitar 50K PV, insyaa Allah setiap bulan anda boleh dapat lebih daripada USD100. Tiap-tiap bulan boleh terima income Google Adsense.

Terima Bayaran Google Adsense Kali Ke 6



Terima Bayaran Google Adsense Kali Ke 6
Kini, saya dah terima payment kali ke 6 untuk income Google Adsense.

Alhamdulillah.

Bayaran untuk iklan Adsense kali ini berjumlah RM893.25 (rujuk prinscreen). Itulah income untuk bulan Jun 2016 yang lepas bersamaan USD232.45. Jumlah dalam ringgit malaysia itu telah ditolak kos admin oleh pihak Bank.

Apakah pandangan korang yang ada pasang iklan GA ni? Adakah berbaloi atau langsung tak ada income yang masuk? Kena ada cara ya kekawan jika nak dapat payment macam saya...

Anda harus ada template blog yang SEO friendly. Kemudian ada kontent blog yang bagus dan berkualti. Tak lupa juga kena rajin update blog supaya iklan sentiasa singgah. Perletakan iklan atau banner juga memainkan peranan dalam menjana income daripada GA ini.

Amacam? Dah boleh hadam apa saya kongsikan secara ringkas tu???

Selamat mencuba ye...
Tudung kanak-kanak

No comments

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.

Powered by Blogger.