Cara Semakan Daftar Pemilih Kempen PRU14

aynora nur | 24 September, 2016,12:11 PM |
Advertisement
Cara Semakan Daftar Pemilih. Bila agaknya pilihanraya umum ke 14 (PRU14) akan berlangsung? Rasa macam dah dekat, kan? Jika pilihanraya jatuh pada suku pertama 2017 maka 30 September 2016 ialah tarikh akhir untuk mendaftar. Tak kisah anda nak undi siapa, atau tak mahu mengundi, daftar saja dahulu.

Cuma beberapa hari saja lagi, daftar hari ini, jangan tangguh. Pergi ke pejabat pos bawa MyKad. Ayuh share dan sebarkan!

Cara Semakan Daftar Pemilih PRU 14

Daftar pemilih baru :
Melayu : 49,000
Bkn Melayu : 115,000

Semua pihak jangan leka, jangan menyesal kemudian. Bertindaklah segera.

Tarikh akhir daftar: 30 September 2016, layak undi umur 21 tahun ke atas. Pesan pada anak-anak & jiran yang berumur 21 tahun ke atas.

Cara Semakan Daftar Pemilih


✳ Diri sendiri & Keluarga Sendiri
✳ Saudara Mara & Sepupu Sepapat
✳ Sahabat2, Kawan2 & Teman2
✳ Member Sepermainan, Member Sekelas, Member Sepejabat

Dengan cara: Tekan link INI untuk Semak

http://daftarj.spr.gov.my/DAFTARJ/DaftarjBM.aspx

Sekiranya nama anda tiada dalam senarai SPR walaupun sudah hantar IC, anda perlu BERTINDAK SEGERA pergi Pejabat POS yang berdekatan untuk mendaftar sekali lagi, tak usah tanya kenapa nama saya tidak lekat lagi walaupun dah hantar IC.

Jika PRU dijadualkan bulan Mac 2017, Mereka yg Daftar mengundi berakhir 30/9/2016*sahaja yang akan boleh mengundi.

Mohon Hebahkan! Viralkan! Masa semakin suntuk! 1 undi dari anda amat berharga! Mungkin boleh ubah kepimpinan lepas ini!

UNDI HAK ANDA


Setiap undi yang anda pilih adalah hak anda. Itulah saja masanya anda berhak menentukan kerajaan yang memimpin pada masa depan. Ingatlah. Masa semakin suntuk. Jangan berlengah lagi. Jika anda boleh berjam-jam depan handphone, main game dan sebagainya, mengapa tidak ada dengan kesedaran sendiri berfikir secara logik dan matang untuk menentukan hala tuju negara dan pemimpim masa depan.

Buka mata, buka minda, ikut serta. Tolong ambil tahu keadaan negara yang anda akan diami untuk berpuluh tahun mendatang, untuk anak cucu kita dan orang yang kita sayangi.

# KempenDaftarMengundi
# MemilihPemimpinDiTanganAnda
# UndiHakAnda
Tag : Info PRU14
Aynora Nur adalah seorang penulis blog separuh masa, terlibat dalam bidang hartanah dan perkhidmatan – di Johor, Malaysia. Lulusan MBA. Aktif berblog sejak tahun 2010. Hubungi saya untuk Promosi produk dan servis • Entry kekal di blog • • Pakej mengikut bajet • Daily PV : 35,000 - 45,000 • Monthly PV : 1.1juta - 1.5juta. Info lanjut di about me ...
 
loading...
0 Komen untuk "Cara Semakan Daftar Pemilih Kempen PRU14"
DISCLAIMER: All content provided on this "Aynorablogs.Com – Inspirasi Wanita" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Aynorablogs.Com – Inspirasi Wanita will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.

Kisah 25 Filsuf Barat (MATLUTHFI)!! Harga cuma RM22.50 (Asal RM25.00)!

Buat Duit Blog
Back To Top