Trafik Blog Bulan Ogos 2016

aynora nur | 06 September, 2016,September 06, 2016 |
Trafik Blog Bulan Ogos 2016. Bulan September dah datang. Bulan Ogos pula baru aje berlalu. Apa agaknya pencapaian trafik blog ini pada bulan Ogos yang lepas? Adakah meningkat atau merosot berbanding bulan sebelumnya?

Jom kita tengok trafik blog bulan Ogos 2016 berdasarkan Google Analytics.

Setiap blogger pasti ingin kan pencapaian terbaik buat blog masing-masing. Setiap info blog amat berguna kepada pengiklan di luar sana yang mungkin sedang mencari tapak untuk iklankan produk mereka. Jadi, dengan maklumat tentang blog sedikit sebanyak menjadi rujukan yang berguna kepada mereka.

Trafik Blog Bulan Ogos 2016


Data di bawah daripada sumber: Google Analytics, bagi bulan Ogos 2016.
Trafik Blog Bulan Ogos 2016
Namun saya masih gagal mengecilkan bounce rate blog ini. Bila bounce rate semakin kecil, bermakna engagement atau persinggahan pembaca di blog ini lebih lama. Mereka bukan sekadar singgah dan pergi. Hmmm....

Sebelum itu, trafik blog bulan Julai lebih tinggi disebabkan musim perayaan Aidilfitri banyak artikel dalam blog seperti resepi dan petua jadi tumpuan pembaca. Saya belanja analisa trafik bulan Julai 2016.
Kena usaha lebih. Kena ada banyak kandungan blog yang menarik minat pembaca.

Anda minat menulis untuk kami? Baca infonya kat sini:

>>>> PENULIS JEMPUTAN<<<
Tag : Info Blog
Aynora Nur adalah seorang penulis blog separuh masa, terlibat dalam bidang hartanah dan perkhidmatan – di Johor, Malaysia. Lulusan MBA. Aktif berblog sejak tahun 2010. Hubungi saya untuk Promosi produk dan servis • Entry kekal di blog • • Pakej mengikut bajet • Daily PV : 35,000 - 45,000 • Monthly PV : 1.1juta - 1.5juta. Info lanjut di about me ...
 
1 Komentar untuk "Trafik Blog Bulan Ogos 2016"

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.

Back To Top