Kadar Baru Pos Laju Untuk Produk Terpilih Mulai 15 Oktober 2016

loading...
Kadar Baru Pos laju Mulai 15 Oktober 2016. Pos laju Malaysia mengeluarkan kenyataan terbaru dalam website mereka berkenaan kadar terbaru pos laju untuk produk tertentu mulai pertengahan Oktober ini. Jika sebelum ini kadar minima pos laju bagi kawasan semenanjung adalah RM6.00 kini dengan kadar baru ia telah dinaikkan kepada RM7.00 (belum termasuk GST).

Hmmm...lepas ini semakin mahal pulak harga barang online. Contohnya beli tudung bawal murah aje RM10, bila campur kos pos laju dah jadi RM17.00, itu baru kos minima. Adakah ini petanda buruk bagi peniaga online? Alamak jawabnya orang kembali membeli belah di shopping complex la...hihi

Kadar Baru Pos Laju Untuk Produk Terpilih Mulai 15 Oktober 2016


Di bawah ini adalah makluman berkaitan kenaikan kadar baharu POS LAJU  di Semenanjung dan Sabah serta Sarawak.
Kadar Baru Pos Laju Untuk Produk Terpilih Mulai 15 Oktober 2016


Berkuatkuasa 15 Oktober 2016 Pos Laju Malaysia akan melaksanakan kadar baharu untuk produk terpilih seperti berikut:

>>>DOKUMEN UNTUK 500GM YANG PERTAMA (ZON 1 - ZON 5) 
>>>MERCHANDISE 2.0KG - 2.5KG (ZON 1)
>>>SAMPUL PRABAYAR S DAN L (MERAH DAN BIRU).

*** Bukan semua produk terlibat ya...harap jelas dengan pemberitahuan ini.

Menurut laporan Pos Laju bagi DOKUMEN & MERCHANDISE, ini merupakan perubahan harga yang pertama kali dilaksanakan sejak tahun 1986. Bagi SAMPUL PRABAYAR pula, ini adalah perubahan harga yang pertama kali sejak ia diperkenalkan pada tahun 2012.

Kadar Baru Pos Laju Untuk Produk Terpilih Mulai 15 Oktober 2016
Kadar Baru Pos Laju Untuk Produk Terpilih Mulai 15 Oktober 2016

Dah faham. Bukan semua produk ya kekawan...

Semoga dengan perubahan kadar baharu ini, Pos Laju akan lebih laju berkhidmat untuk pelanggannya dan yang penting adalah JUJUR dan TELUS. 

1 comment:

  1. Hai, cuma nak memperkenalkan satu website panggil easyparcel http://bit.ly/EasyParce.

    Biasanya kalau kita nak poslaju pickup kena buka akaun poslaju seperti yang sis buat dalam blog tapi kalau guna easyparcel tidak perlu deposit dan SSM. Bungkusan sama juga hantar melalui poslaju tapi buat booking pickup kat website tu je dan biasanya poslaju kita guna postpaid, website ni prepaid.

    Harga untuk 1kg hanya RM6 bagi semua shipment dalam penisula M'sia, jimat RM4 berbanding dengan guna poslaju seperti dulu.

    Cik boleh cuba guna, pendaftaran adalah percuma dan skrg meraka ada promosi, Percuma RM25 kredit bagi setaip customer yang baru daftar.

    Ini website mereka: http://bit.ly/EasyParce

    Semoga Bermanfaat

    ReplyDelete

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.

Powered by Blogger.