Enter your keyword

15 November, 2016

Laporan Google Analytic Minggu Kedua November 2016

Laporan Google Analytic Minggu Kedua November 2016 - Sudah agak lama juga saya tak menjenguk Google Analytic saya. Google Analytics ini saya hanya pasang pada blog Inspirasi Wanita. Saya belum memasangnya di blog-blog saya yang lain kerana belum berkesempatan.

Sengaja saya menjenguk GA pada minggu kedua bulan November kerana saya nak buat laporan sedikit untuk rujukan pelanggan yang mungkin memerlukannya... hi hi

Ada banyak kelebihan jika anda memasang Google Analytics di dalam template blog anda. Contohnya jika blog anda adalah sebuah blog perniagaan seperti menjual baju, buku, mekap dan sebagainya, anda boleh mengumpul data yang agak tepat untuk strategi pemasaran syarikat anda. Begitulah serba sedikit kebaikannya..., nak tahu lebih banyak pergilah mengoogle GA tu ya...✔

Laporan Google Analytic Minggu Kedua November 2016


Oleh kerana saya ada sebut tentang bounce rate beberapa hari lepas, saya pun nak jenguk bounce rate blog ini. Nak tahu berapa bounce rate blog saya? Hmm..., kira average je iaitu 48.54%. Anda boleh rujuk gambarajah di bawah.

Laporan Google Analytic Minggu Kedua November 2016

Manakala laporan GA untuk lokasi pengunjung blog mengikut peratusan adalah seperti di bawah. Biasalah, nama pun blogger Malaysia, maka pengunjung paling ramai datangnya daripada Malaysia lah..

Laporan Google Analytic Minggu Kedua November 2016
Laporan Google Analytic Minggu Kedua November 2016

Daripada gambarajah di atas, pengunjung ke blog yang terbesar adalah dari Malaysia iaitu 81%, diikuti Singapore, Indonesia dan lain-lain. Pada satu-satu masa pengunjung datang daripada 18 bandar seperti tercatat di atas.

Semoga perkongsian tentang pencapaian blog Inspirasi Wanita Aynorablogs dapat memberikan sedikit gambaran kepada pengiklan di luar sana untuk menggunakan servis di blog ini.

Insyaa Allah...

Jika anda ada sebarang pertanyaan tentang iklan, advertorial, bolehlah hubungi alamat berikut:

✔ email : aynora.nur@gmail.com
✔ whatsapp : 013 7446292

No comments:

Post a Comment

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.