Laporan Google Analytic Minggu Kedua November 2016

aynora nur | 15 November, 2016,8:20 AM |
Advertisement
Laporan Google Analytic Minggu Kedua November 2016 - Sudah agak lama juga saya tak menjenguk Google Analytic saya. Google Analytics ini saya hanya pasang pada blog Inspirasi Wanita. Saya belum memasangnya di blog-blog saya yang lain kerana belum berkesempatan.

Sengaja saya menjenguk GA pada minggu kedua bulan November kerana saya nak buat laporan sedikit untuk rujukan pelanggan yang mungkin memerlukannya... hi hi

Ada banyak kelebihan jika anda memasang Google Analytics di dalam template blog anda. Contohnya jika blog anda adalah sebuah blog perniagaan seperti menjual baju, buku, mekap dan sebagainya, anda boleh mengumpul data yang agak tepat untuk strategi pemasaran syarikat anda. Begitulah serba sedikit kebaikannya..., nak tahu lebih banyak pergilah mengoogle GA tu ya...✔

Laporan Google Analytic Minggu Kedua November 2016


Oleh kerana saya ada sebut tentang bounce rate beberapa hari lepas, saya pun nak jenguk bounce rate blog ini. Nak tahu berapa bounce rate blog saya? Hmm..., kira average je iaitu 48.54%. Anda boleh rujuk gambarajah di bawah.

Laporan Google Analytic Minggu Kedua November 2016

Manakala laporan GA untuk lokasi pengunjung blog mengikut peratusan adalah seperti di bawah. Biasalah, nama pun blogger Malaysia, maka pengunjung paling ramai datangnya daripada Malaysia lah..

Laporan Google Analytic Minggu Kedua November 2016
Laporan Google Analytic Minggu Kedua November 2016

Daripada gambarajah di atas, pengunjung ke blog yang terbesar adalah dari Malaysia iaitu 81%, diikuti Singapore, Indonesia dan lain-lain. Pada satu-satu masa pengunjung datang daripada 18 bandar seperti tercatat di atas.

Semoga perkongsian tentang pencapaian blog Inspirasi Wanita Aynorablogs dapat memberikan sedikit gambaran kepada pengiklan di luar sana untuk menggunakan servis di blog ini.

Insyaa Allah...

Jika anda ada sebarang pertanyaan tentang iklan, advertorial, bolehlah hubungi alamat berikut:

✔ email : aynora.nur@gmail.com
✔ whatsapp : 013 7446292
Tag : Info Blog
Aynora Nur adalah seorang penulis blog separuh masa, terlibat dalam bidang hartanah dan perkhidmatan – di Johor, Malaysia. Lulusan MBA. Aktif berblog sejak tahun 2010. Hubungi saya untuk Promosi produk dan servis • Entry kekal di blog • • Pakej mengikut bajet • Daily PV : 35,000 - 45,000 • Monthly PV : 1.1juta - 1.5juta. Info lanjut di about me ...
 
loading...
0 Komen untuk "Laporan Google Analytic Minggu Kedua November 2016"
DISCLAIMER: All content provided on this "Aynorablogs.Com – Inspirasi Wanita" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Aynorablogs.Com – Inspirasi Wanita will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.

Kisah 25 Filsuf Barat (MATLUTHFI)!! Harga cuma RM22.50 (Asal RM25.00)!

Buat Duit Blog
Back To Top