loading...

Semakan Keputusan UPSR 2016 SMS Dan Online

aynora nur | 04 November, 2016,3:45 PM |

Tentu ramai yang sedang menunggu penuh debaran Keputusan UPSR 2016 terutamanya ibu bapa pelajar itu sendiri. Kini keputusan UPSR 2016 boleh disemak secara SMS Dan Online. Tak sabar rasanya nak tahu result budak-budak kecil ni termasuklah anak sedara saya dan anak rakan-rakan sekerja.

Kini anda boleh membuat semakan secara online. SAPS telah menyediakan satu lagi kemudahan yang membolehkan pihak ibubapa melihat prestasi peperiksaan pencapaian anak-anak kita. Sila klik menu pilihan di sebelah kiri dan masukkan ID pelajar di laman web SAPS, pilih jenis peperiksaan dan jenis laporan. (Rujuk contohnya di bawah...)

Semakan Keputusan UPSR 2016 SMS Dan Online 

Semakan Keputusan UPSR 2016 SMS Dan Online
Semakan UPSR 2016 SMS & Online

Tarikh keputusan UPSR diumumkan - 17 November 2016 (sebarang kemaskini akan dimaklumkan kemudian).


Contoh semakan UPSR dari SAPS,

1. Pergi ke laman web SAPS,
2. Klik butang Semakan Ibu Bapa yang berwarna merah.
3. Masukkan No Kad Pengenalan atau Sijil Surat Beranak dan pilih sama ada Sekolah Rendah atau Sekolah Menengah dan seterusnya klik butang Semak Laporan


Contoh Semakan Online

Sistem semakan akan diaktifkan pada tarikh keputusan diumumkan secara rasmi. Walau bagaimanapun, semakan keputusan akan hanya memaparkan ringkasan keputusan.

1. Klik SPPAT
2. Sila masukkan No Kad Pengenalan dan No Angka Giliran pada ruangan yang disediakan

 
Contoh Cara SEMAK KEPUTUSAN UPSR SECARA SMS 

1. Taip UPSR [angka giliran] dan hantar ke 15888
2. Contoh: UPSR JB0371037 hantar ke 15888


Nota

* Borang permohonan Semak Semula/ Kes T UPSR 2016 boleh dimuat turun di laman web Lembaga Peperiksaan di pautan UPSR 2016 - akan dikemaskini
#Inspirasi Wanita❤:
Segala sesuatu dalam hidup ini akan pergi dan tidak pernah lagi kembali, ;) :) kecuali DOA. Ia pergi dengan HARAPAN dan Ia kembali dengan REDHA dan KURNIA..

Aynora Nur seorang blogger part time di Johor, Malaysia. Lulusan MBA. Aktif berblog sejak tahun 2010. Hubungi saya untuk Promosi produk dan servis. • Daily PV : 35,000 - 45,000 Info lanjut di about me ...
 

USERS
0 Komen untuk "Semakan Keputusan UPSR 2016 SMS Dan Online"
DISCLAIMER: All content provided on this "Aynorablogs.Com – Inspirasi Wanita" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Aynorablogs.Com – Inspirasi Wanita will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.

Back To Top