Showing posts from October, 2011

Petua Awet Muda Yang Mudah

Petua Awet Muda!   Jika anda ingin kelihatan sentiasa muda, senyum dengan ikhl…

Hati Ikan untuk Merawat Penyakit

Hati ikan biasanya dibuang saja bersama-sama perit ikan. Tetapi sebenarnya hati…

Nenas Ubat Selsema

Apabila anda diserang selsema, ambillah sebiji buah nenas, kupas dan buang mata…

Cara Cegah Mulut Berbau

Cara Cegah Mulut Berbau! | Kayu manis banyak digunakan dalam ramuan masakan j…

Cara Hilangkan Bau Nasi Hangit

Kadangkala kita secara tidak sengaja telah memasak nasi hingga hangit. Kesannya…

Cara Hilangkan Sakit Gigi

As-salam, Sakit gigi memang boleh menyebabkan mood kita hilang serta merta. A…

Hilangkan Sengat Lebah

Hilangkan Sengat Lebah. Ambil tanah basah atau tanah liat yang bersi…

Petua Ciku Cepat Masak

Ciku Cepat Masak. Anda tentu suka makan buah ciku. Rasanya manis dan kulitnya …

Kulit Telur dan Cuka

Teko yang sudah lama tidak digunakan amat sukar untuk dibersihkan. Cuba petua …

Ikan Goreng Lebih Enak

Jika biasanya anda menggoreng ikan dengan menggaulkan ikan tersebut hanya denga…

Tangan Tidak Berbau Hanyir Lagi

Selalunya selepas memotong ikan, ayam, udang atau daging, tangan pasti berbau h…

Periuk Hitam Kembali Bersinar

Ambil beberapa helai daun pelas dan bersihkan. Kemudian, gunakan daun tadi, sed…

Ikan Air Tawar Tidak Hanyir Lagi

Ikan air tawar lebih hanyir jika dibandingkan dengan ikan air masin. Jika tidak…

Sayur Lebih Segar Dan Enak

Sayur yang direbus dalam waktu yang agak lama akan tampak layu dan kehilangan s…

Agar-agar Cepat Buku

Dalam menyediakan hidangan agar-agar, kadangkala air yang dibubuh terlalu banya…

Kapur Sirih Hilangkan Hanyir Ikan

Bau hanyir kadangkala menyukarkan proses menyiang ikan. Cuba atasinya dengan m…

Halau Kutu Beras

Beras yang disimpan lama di dalam tong atau bekas yang kedap udara pasti mengun…

Kurang Bau Petai

Makan petai sebagai ulam memang sedap tetapi baunya ramai yang tidak tahan. Unt…

Nasi Minyak Berkilat

Tumislah bahan-bahan menggunakan minyak jagung. Lelemak ayak jangan dibuang, ia…

Petua Elak Semut Pada Gula

Petua Elak Semut Pada Gula - Kita mesti selalu menghadapi masalah semut yang s…

Petua Menggoreng Bawang

Bawang yang digoreng biasanya mengambil masa yang lama untuk garing. Untuk menj…

Bersihkan Gula Getah Yang Melekat

Sekiranya gula getah yang dimakan anak anda melekat pada baju sudah tentu sukar…

Cara Melembutkan Keropok Lekor

Keropok lekor antara snek kegemaran ramai, terutamanya bagi orang-orang Kelant…

Buah Delima Putih Untuk Kuruskan Badan

Pokok delima biasanya ditanam dikebun-kebun dan ada juga yang tumbuh di tepi r…

Tips menyediakan bentuk resume yang betul

Ramai antara kita menghadapi masalah untuk menyediakan resume yang baik ap…

13 Cara Untuk Meningkatkan Trafik Blog Anda!

Kebanyakan blog digunakan oleh individu sebagai diari harian atas talian. Biasa…

Cara Menulis Resume Yang Baik

Cara Menulis Resume Yang Baik | Penyediaan satu-satu resume sangat penting se…

Air mata lelaki

MELIHAT seorang wanita menangis, mungkin pemandangan kita terlalu biasa dan men…

Harga Setitis Air Mata

Harga Setitis Air Mata - PERNAHKAH anda menangis? Jika menangis, apakah punc…

8C - Sebab Suami Benci Isteri

Banyak orang berkata lelaki egonya tinggi. Mereka begitu menjaga maruah …

Tutorial menukar 'title font size', warna pada blog

--> Saya baru sahaja kerjakan template saya, so supaya nampak le…

Tutorial memasang 'blockquote' pada blog

Kali ini saya nak share tips nak pasang ‘blockquote’ kat dalam post kita. Bend…

Tutorial Memasang 'post divider' pada blog

Saya sebenarnya masih dalam mood 'tak baik'. Otak saya dah jadi tunggan…

Tutorial menambahbaik blogger SEO dengan 'kod meta (meta content)' yang sesuai

Salam sayang semua, Saya nak buat tutorial lagi. Kali ni pasal SEO pulak... …

Tutorial memasang (install) header baru di 'header blog'

Kali ini saya nak kongsikan kepada pengunjung blog bagaimana untuk memasukk…

Tutorial untuk 'centre' image kat header blog

Sebelum saya buat tutorial kat sini, saya dah cuba dan test dulu buat benda2 ni…

Stress boleh diurus dengan baik | Tetapi, bolehkah stress diubati?

Kerja yang banyak selalunya buat kita stress. Dalam keadaan dunia sekarang ni,…

Bagaimana menghilangkan tekanan dengan serta merta!

Bermacam-macam cara orang buat untuk hilangkan tekanan di tempat kerja. Ada yan…

Bertahan Dengan Tabiat Kita Yang Baik

Kita mungkin tak berapa ingat tentang percubaan dengan usaha kita untuk bertaha…

Kuasa Tabiat Dalam Tindakan Kita

Selepas kita lihat 3 tips bina kerjaya yang lepas, kali saya nak share tips yan…

Kuasa Tabiat Dalam Kerjaya

Bosan ! Boring! Fed up! Itu selalu kita dengar dari mulut kita sendiri atau kaw…

Jadi Yang Terbaik Hari Ini

Setelah saya bagi tips pertama untuk bina kerjaya. Kali ini saya nak share tips…

Jadi Yang Terbaik

Kali ini saya nak share tips bina kerjaya. Tips ini bukan untuk orang yang kerj…

That is All