Aynorablogs | Berkongsi Informasi

Top Ads

Adik Sultan Sulu Sudah Bolos

As-salam,

Lagi perkembangan semasa tentang Ops Daulat di Lahad Datu, Sabah.

Ketua pengganas, Agbimuddin Kiram yang juga adik Sultan Sulu, dipercayai melarikan diri ke selatan Filipina dan meninggalkan pengganas lain untuk berdepan pasukan keselamatan di kawasan operasi Ops Daulat.

Peristiwa+Ceroboh+Lahad+Datu+Sabah

Panglima Angkatan Tentera Malaysia (ATM), Jeneral Tan Sri Zulkifeli Mohd Zin, berkata adik Jamallul Kiram III itu tidak mungkin berada di kawasan operasi pembersihan dalam gugusan Labian di Tungku, kerana pasukan keselamatan tidak menemui sebarang petanda kehadirannya.

Berdasarkan maklumat dan risikan diperoleh menerusi sumber, pihak ATM berpendapat dan berkeyakinan besar Agbimuddin sudah meninggalkan pengikutnya yang berada di kawasan Ops Daulat.

Selain itu, banyak lagi kubur yang ditemui selepas pihak anggota keselamatan menggempur kawasan utama kumpulan pengganas bersembunyi. Ada mayat yang sudah reput dan berbau dan terdapat juga kunur yang baru digali.

Dalam tempoh pencerobohan  dan Ops Daulat dilancarkan, seramai 10 anggota pasukan keselamatan terkorban iaitu lapan anggota polis dan dua anggota tentera, manakala sembilan anggota pasukan keselamatan cedera.
Semoga pasukan keselamatan kita terus berhati-hati dalam menjalankan tugas.

Read More ....


Post a Comment

1 Comments

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.

close