Header Ads

Lunch Dengan Hero Kecil Sambil Bonding Time


Teruskan baca info dan tips terbaik ini.. Lunch Dengan Hero Kecil Sambil Bonding Time
Lunch Dengan Hero Kecil Sambil Bonding Time. Tadi semasa ambil hero kecil balik sekolah, dia mengadu lapar. Padahal baru lepas di menelan 2 ketul hotdog yang di beli di hadapan sekolah. Dah lah kenyang dengan air kotak juga, masih lagi nak makan nasi. Haih.. Duhai anak.. Ikutkan jugak. Kalau tidak, muka ada asam! Haha...


Hero kecil saya ni memang agak manja sikit dengan saya. Iya lah, jarak dengan abangnya 7 tahun. Now, si abang dah masuk universiti. Tinggallah kami bertiga. Siapa lagi tempat dia nak bercerita, tentulah dengan ibunya yang kerap juga kena buli ni. Namun, kalau saya dah marah macam singa, takut juga dia.. hehe

Lunch Dengan Hero Kecil Sambil Bonding Time


Apa agaknya menu lunch bujang kecil saya ni? Dan apa pula menu pilihan saya? Lauk apa yang saya bedal?? Haha..

Lunch Dengan Hero Kecil Sambil Bonding Time

Dalam gambar di atas tu, menu lauk pauk pilihan saya. Ada sayur, ikan goreng, begedil kentang dan juga kuah asam pedas.


Yang hero kecil punya.. Hmm... Cuma kuah lemak cili api dengan ayam goreng berempah 2 ketul. Tak sempat saya nak tahan, dia dah capai ayam 2 ketul. Macam mana tu.. Memang tak tau malu kan?


Air kegemaran bersama, teh ais. Memang cuaca agak panas dan bahang, sesuai benar rasa teh ais yang menyegarkan.

Makan santai tengahari sambil bonding time dengan si kecil ni. Bercerita tentang result exam akhir tahunnya. Belum lagi keluar result UPSR tu.. Saya tanya tak risau ke? Boleh dia jawab biasa je, tak rasa apa-apa. Kita emak bapak yang terlebih fikir pulak.. Haahha

Banyak juga yang kami bualkan. Tentang abangnya yang jauh di bumi Mesir. Fikir pulak tu abang dia makan apa sekarang? Alahai nak.. Dia kat Mesir baru nak breakfast. Time delayed 6 hours, kan.. Hehe

Ok lah, sekadar perkongsian makan lunch santai dengan si bujang kecil saya. Semoga ada sedikit kenangan bersama dengannya bila dia dah jauh pulak nanti.

No comments

Boleh komen jika mahu, boleh LIKE jika suka. TERIMAKASIH.

Powered by Blogger.